Subiect "Plata" Deschis de Bulboaca Victor la data: 04/27/2015 3:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Plata
Scris de: Bulboaca Victor la data: 04/27/2015 3:51am
Gen:M
Data nasterii:18.03.1954
Stagiul de cotizare:43
Alte date:inca lucrez
Intrebare:In cazul depunerii dosarului de pensie pe data de 1.iulie.2015 si presupunand ca decizia va veni in decurs de 3 luni,aceasta perioada se lucreaza sau activitatea inceteaza odata cu depunerea dosarului ?
Re: Plata
Scris de: la pensie la data: 04/28/2015 2:08am
Conform art 56 alin c) din legea 53/2003 Codul Muncii modificat prin legea 40/2011 si legea 12/2015 contractul dv de munca inceteaza de drept la data comunicarii deciziei de pensionare cu pensie anticipata (presupunem noi).
Deci dv puteti allege urmatoarea varianta.
- Depuneti dosarul de pensie anticipata in data de 01 iulie 2015 fara a inceta lucrul si fara a depune la dosar dovada incetarii activitatii.
- La data primirii deciziei de pensionare cu pensie anticipata anuntati angajatorul, incetati activitatea si depuneti la Casa de pensii dovada incetarii activitatii.
- Pe perioada de la depunerea dosarului de pensie si pana la depunerea dovezii de incetarie a activitatii pensia se considera suspendata si se pune in plata de la data de depunere a dovezii de incetarie a activitatii
- Perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensie pana la incetarea activitatii se ia in calculul pensiei la transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1