Subiect "recalculare pensie" Deschis de Popescu Alexandru la data: 05/07/2015 10:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: Popescu Alexandru la data: 05/07/2015 10:27am
Gen:M
Data nasterii:05.1952
Stagiul de cotizare:52 ani
Alte date:grupe;speciala,GR I, GR II
Intrebare:Dupa recalculare pensie, a crescut punctajul mediu anual(conform noi decizii),dar punctajul aferent indicelui de corectie a ramas acelasi !?!? ori acesta este 7% din punctajul mediu anual al deciziei ! Corect ?Daca citim cu atentie art.170/legea 263,corectia ce se aplica punctajului mediu anual se face prin indicele de corectie, iar punctajul mediu anual din decizie cuprinde si punctajul aferent indicelui de corectie. Acest punctaj zice casa de pensii ca nu se modifica indiferent de cite recalculari fac la o decizie de pensie.Este corect ca punctajul mediu anual prin recalculare sa creasca iar punctajul aferent indicelui de corectie sa fie acelasi la punctaje medii anuale diferite ( recunoscute in scris de casa de pensii prin deciziile care mi le-a dat ?)Consider ca diferenta rezultata la punctajul mediu anual impartit la 35 ani( stagiul de cotizare)trebuie sa beneficiere tot de 7% marire, deoarece asa este corect matematic pt. toata lumea
Nu este bine ca interpretatea care se da unui art. de lege
sa fie diferita de la o casa de pensii la alta. Juridic si matematic am dreptate ,dar vorba proverbului: ''pot sa mor cu ea in brate"In concluzie la punctaje medii anuale calculate de casa de pensii nu pot fi acelasi punctaje pt. indicele de corectie component din deciziile de pensionare.Aceasta este lupta pensionarilor cu sistemul. Solicit parerea Dvoastra , deoarece juristii consultati in problema respectiva mi-au dat dreptate !
Re: recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 05/08/2015 9:47am
Nu cunoastem instructiunile de aplicare a indicelui de corectie conform art 170 din legea pensiilor 263/2010 deoarece atat continutul articolului din lege cat si prevederile normelor de aplicare ale legii pensiilor nu indica modul de calcul in cazul recalcularii pensiei.
Modul de interpretare prezentat de dv ca a fost facut de functionarii de la Casa de pensii consideram a fi gresit. Interpretarea dv consideram a fi corecta.
Va sfatuim sa faceti contestatie la Comisia Centrala de Contestatii. Contestatia se depune la registratura Casei de pensii. Raspunsul va fi dat cu multa intarziere insa daca faceti contestatie am fi curiosi sa aflam si noi raspunsul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1