Subiect "Recalculare pensie" Deschis de Urse Laura-Viorica la data: 05/15/2015 4:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Recalculare pensie
Scris de: Urse Laura-Viorica la data: 05/15/2015 4:05am
Gen:F
Data nasterii: 26.06.1958
Stagiul de cotizare:32 de ani
Alte date:
Intrebare: In ianuarie 2015 am iesit la pensie anticipata partiala. In perioada lucrata am beneficiat de prime(trimestriale, de Paste, de Craciun, de vacanta, de aniversare), care nu au fost trecute in cartea de munca si nu au fost luate in calcul la cuantumul pensiei.
As dori sa stiu daca se tine cont de aceste venituri suplimentare si cum se procedeaza in aceasta situatie in vederea recalcularii pensiei.
Va multumesc!
Re: Recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 05/18/2015 7:32am
Primele intra in calculul pensiei in functie de perioada lucrata astfel :
= In perioada lucrata inainte de 01 aprilie 2001 primele nu intra in calculul pensiei.
= In perioada lucrata dupa 01 aprilie 2001 primele intra in calculul pensiei si pentru aceasta nu trebuie sa depuneti nicio adeverinta pentruca sumele pentru care s-a platit CAS in aceasta perioada (in care intra si primele) au fost communicate lunar de catre angajator la Casa de pensii si se afla in arhiva electronica a acesteia. Sumele primite ca prima in acesta perioada au fost luate si in calculul pensiei dv. Pentru a verifica aceasta cereti la Casa de pensii “Buletinul de calcul”
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1