Subiect "pensie" Deschis de nenu dan la data: 05/19/2015 7:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: nenu dan la data: 05/19/2015 7:01am
Gen:M
Data nasterii:31.10.1973
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Sunt divortat ,am o fetita de 11 ani ,fosta sotie a decedat recent ,fetita fiindu-mi incredintata mie.Eu sunt salariat ,iar fosta sotie lucra cadru medical , avand o vechime de 14 ani .Eu in prezent sunt salariat .Fetita poate beneficia de pensie de urmas dupa sotie ,pina la ce virsta ,ce procent si ce documente trebuie sa depun si unde ?
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 05/20/2015 1:53am
Fetita are dreptul la pensie de urmas dupa decesul mamei sale pana la varsta de 16 ani iar daca isi continua studiile pana la varsta de 26 ani.
Pensia de urmas a fetitei se calculeaza ca 50 % din pensia de invaliditate de gr I de care avea dreptul mama sa in momentul decesului.
Dosarul de pensie se depune la Casa Judeteana de Pensii de care apartine domiciliul fetitei.
Actele necesare pentru dosarul de pensie le gasiti afisate la Casa Judeteana de Pensii de care apartine domiciliul fetitei sau la adresa urmatoare :
http://www.pensiiprahova.ro/prestatii/pensii/urmasi-2/acte-necesare/
Din listele pe care le gasiti afisate la CJP sau pe site veti retine numai cele care se potrivesc situatiei fetitei dv sau mamei sale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1