Subiect "pensie anticipata" Deschis de Nesterov Daniela la data: 05/19/2015 8:13am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: Nesterov Daniela la data: 05/19/2015 8:13am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Pentru depunerea dosarului de pensie anticipata fara penalizare trebuie neaparat inchiderea contractului de munca la depunere sau se poate cand iese decizia?
Poate am gresit calculul anilor de cotizatie cu cateva zile sau 1 luna,ce se intampla atunci, sau ce se poate face in acest caz ?
Multumesc.
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 05/20/2015 2:19am
Dosarul de pensie anticipata se pate depune fara incetarea activitatii si Fara a depune la dosar dovada incetarii activitatii.
In acest caz pensia se acorda (se calculeaza) la data depunerii dosarului si pana la incetarea activitatii (depunerea dovezii) pensia se considera suspendata iar la data depunerii dovezii de incetare a activitatii se introduce in plata.
In cazul pensiei anticipate este foarte important ca stagiul de cotizare sa fie calculat corect pentruca in caz contrar va treziti la aparitia deciziei de pensionare ca in loc de pensie anticipata, nediminuata, vi s-a acordat pensie anticipata partiala, diminuata.
Pentru a evita asemenea situatie inainte de depunerea dosarului cereti functionarului de la Casa de pensii sa va calculeze stagiul de cotizare si pentru o mai mare siguranta luati-va o rezerva de stagiu de cateva luni, daca aveti mai multe intreruperi in activitate sau stagii de cotizare in grupe de munca incerte.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1