Subiect "Adeverinta Grupa II respinsa de CJP" Deschis de Mirela Mocanu la data: 05/28/2015 11:09am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Adeverinta Grupa II respinsa de CJP
Scris de: Mirela Mocanu la data: 05/28/2015 11:09am
Gen:M
Data nasterii:26.01.1956
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Buna ziua,

Va scriu in numele tatalui meu, cu rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea speta.
Casa Judeteana de Pensii Neamt (CJPN)a respins adeverinta de salariat grupa II de munca pe motivul ca nu este conforma cu Anexa 14 HG 257/2011 (lipseste nominalizarea si baza legala).

Articolul 126 din HG 257/2011 mentioneaza ca:
(1) Adeverinţele prin care se atestă faptul că în anumite perioade, anterioare datei de 1 aprilie 2001, persoanele şi-au desfăşurat activitatea în locuri de muncă încadrate în grupele I şi/sau a II-a de muncă se întocmesc potrivit modelului prevăzut în anexa nr. 14, numai pe baza documentelor, verificabile, aflate în evidenţele angajatorilor sau ale deţinătorilor legali de arhive.
(2) Angajatorii sau orice alţi deţinători legali de arhive sunt obligaţi să elibereze aceste adeverinţe, în termen de 30 de zile de la data solicitării, fără a percepe taxe sau comisioane.
(3) Prin deţinători legali de arhivă se înţelege creatorii şi deţinătorii de documente, în sensul art. 4 din Legea Arhivelor Naţionale nr. 16/1996, cu modificările şi completările ulterioare.
(4) Adeverinţele nevalorificate la stabilirea şi/sau recalcularea pensiilor, întocmite şi eliberate anterior intrării în vigoare a Ordinului ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse nr. 590/2008 pentru aprobarea Procedurii privind modul de întocmire şi eliberare a adeverinţelor prin care se atestă activitatea desfăşurată în locuri de muncă încadrate în grupele I şi/sau a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, necesare stabilirii şi/sau modificării drepturilor de pensie în conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se atestă activitatea desfăşurată în locuri de muncă încadrate în grupele I şi/sau a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizează la stabilirea şi/sau modificarea drepturilor de pensie dacă îndeplinesc condiţiile legale de valabilitate, chiar dacă nu sunt conforme cu modelul (Anexa 14) prevăzut la alin. (1)

Adeverinta eliberata de angajator in data de 09.05.2001 atesta ca tatal meu a lucrat pe perioada 1991-1999, grupa II de munca.

In acest caz, este corect ca CJP sa respinga adeverinta?

Multumesc.
O zi buna,
Mirela Mocanu
Re: Adeverinta Grupa II respinsa de CJP
Scris de: la pensie la data: 05/29/2015 3:44am
Aveti dreptate adeverinta a fost emisa inainte de intrarea in vigoare a ordinului 590/2008 nu trebuia sa fie conform anexei 14 la HG 257/2011 si daca este conforma cu preverile legale de data emiterii trebuia sa fie recunoscuta.
Caile de atac in situatia dv sunt :
Depunerea unei contestatii catre Comisia Centrala de Contestatii. Contestatia se depune la registratura Casei Judetene de Pensii la care ati depus dosarul.
De obicei raspunsul la astfel de contestatii intarzie mult si daca va intarzia o perioada mai mare de 2 sau 3 luni, sau chiar mai devreme, puteti trece la pasul urmator de deschidere a unei actiuni in justitie impotriva Casei de pensii . Aceasta actiune se deschide la Tribunalul teritorial si este scutita de taxe.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1