Gen: M
Data nasterii: septembrie 1953
Stagiul de cotizare: 35 ani si 5 luni
Alte date: nu este cazul
Intrebare: Nu mai transmit nicio intrebare, vreau doar sa ofer niste explicatii si nedumeriri, la mesajul anterior: Am iesit la pensie de invaliditate in ianuarie 2009, iar la acea data, stagiul complet de cotizare era de 32 ani. Nu am inteles si nici nu voi intelege, daca stagiul complet de cotizare in ianuarie 2009 era de 32 ani, atunci ... de ce, mie in calculul valorii pensiei in ianuarie 2009, mi s-a luat in calcul stagiul de 35 ani, din moment ce stagiul de 35 ani, a intrat in vigoare tocmai in martie 2015 ??? De ce mi s-a luat in calcul, un stagiu care a intrat in vigoare abia dupa 6 ani si ceva, de la data cand am iesit eu la pensie ??? De ce este legea ambigua si nu specifica concret situatia. Dvs., cei de la cest site mi-ati raspuns cum ca este corect stagiul de 35 ani luat in calcul (desi dupa parerea mea trebuaia sa mi se ia in calcul stagiul de 32 ani, stagiu valabil in 2009 si nu cel de 35 ani din 2015), totusi, eu nu sunt de acord cu legea si interpretarea ei. Chiar daca dvs. mi-ati spus ca este corect sa mi se ia in calcul stagiul de cotizare de 35 ani in ianuarie 2009, eu nu accept ca ar fi corect. Repet: stagiul complet de cotizare la barbati, cel de 35 ani, abia in martie 2015 a devenit valabil, iar eu am iesit la pensie in ianuarie 2009, iar la ACEA VREME, STAGIUL COMPLET DE COTIZARE era de 32 ani. Care este logica in acest caz, fiindca-mi vine sa mor cu dreptatea in mana ? Va redau articolul cu pricina din Legea 19/2000: "Art. 77. - Punctajul mediu anual, realizat de asigurat în perioada de cotizare, se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale realizate de asigurat în perioada de cotizare la numărul de ani corespunzători stagiului complet de cotizare." Prin urmare, in fiecare an, era un alt stagiu de cotizare, el a crescut progresiv in fiecare an, pana in martie 2015. Deci, daca in ianuarie 2009, stagiul complet de cotizare era de 32 ani, atunci ... MIE, DE CE MI S-A LUAT IN CALCUL, STAGIUL DE 35 ANI, STAGIU CARE CORESPUNDEA ABIA ANULUI 2015 ??? IAR EU, AM IESIT LA PENSIE IN 2009 ??? Repet: nu va cert pe dvs., cei care mi-ati raspus cum ca este corect cum s-a procedat, eu spun ca nu este corect cum s-a procedat si ma voi adresa justitiei si vreau sa fim cati mai multi pensionari care sa ne adresam justitiei, fiindca, unde-as multi ... puterea si adevarul creste !