Subiect "STAGIU COMPLET?" Deschis de M. CONSTANTIN la data: 06/05/2015 6:37am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
STAGIU COMPLET?
Scris de: M. CONSTANTIN la data: 06/05/2015 6:37am
Gen: F
Data nasterii: 16.04.1957
Stagiul de cotizare: 38 ani si 9 luni
Alte date:
Intrebare: Asa cum mi-ati calculat si Dvs. in raspunsul din 29.04.2015, la 01.06.2015 indeplinesc stagiul complet de 38 ani si 9 luni pentru pensionare anticipata nediminuata.

Studiind mai atent "Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001" eliberata in iunie 2014 de Casa de Pensii a Mun. Bucuresti, am constatat ca lipsesc lunile februarie si august 2002 si februarie 2007. In carnetul de munca la 1 februarie 2002 apare modificare salariu, ceea ce dovedeste continuitatea contractului meu de munca. Angajatorul de atunci m-a asigurat ca a achitat ca de obicei contributia CAS, dar ca este posibil sa fi fost o eroare de citire discheta. Ce inseamna acest lucru, ca pierd 3 luni din vechime si in acelasi timp posibilitatea de a iesi la pensie anticipata nediminuata? Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac in aceasta situatie? Va multumesc!
Re: STAGIU COMPLET?
Scris de: la pensie la data: 06/05/2015 9:42am
Este probabil ca in transmiterea datelor lunare sa fie erori si in acest caz este foarte probabil ca in aceste luni sa nu fie recunoscut stagiu de cotizare.
Pentru clarificarea situatiei va propunem sa procedati astfel :
Sa mergeti la Casa de pensii cu situatia stagiului de cotizare si cu carnetul de munca si sa intrebati daca in lunile precizate de dv se recunoaste stagiu de cotizare.
Daca nu se recunoaste stagiul de cotizare cereti sa vi se motiveze nerecunoasterea.
Daca motivul este neplata contributiei de catre angajator si acesta sustine ca a platit-o mergeti la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) si ii rugati sa va dea sfaturi in demersurile pe care trebuie sa le faceti.
Scris de: M. CONSTANTIN la data: 06/05/2015 10:36am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Va multumesc pentru raspunsul Dvs.
Trebuie sa merg la Casa de Pensii a Mun. Bucuresti care mi-a eliberat situatia stagiului sau la Casa de Pensii a sectorului de care apartin?
Scris de: la pensie la data: 06/05/2015 12:00pm
Este indiferent la care Casa de pensii mergeti pentru explicatii.
Totusi credem ca este preferabil sa mergeti la Casa de pensii la care urmeaza sa depuneti dosarul de pensie deci la cea de sector.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1