Subiect "Referitor conditii deosebit de munca si anul iesirii la pensie" Deschis de Catalin Dobre la data: 06/05/2015 4:35pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Referitor conditii deosebit de munca si anul iesirii la pensie
Scris de: Catalin Dobre la data: 06/05/2015 4:35pm
Gen:M
Data nasterii:1966 luna 12
Stagiul de cotizare:40 ani si 3 luni
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Va rog respctuos sa ma ajutati cu o intrebare.Datele mele pentru iesirea la pensie sunt urmat:
1.STAGIU TOTAL DE COTIZARE : 40 ANI SI 3 LUNI
2.CONDITII NORMALE DE MUNCA:7 ANI,6 LUNI 17 ZILE;
3.CONDITII SPECIALE DE MUNCA (MINERIT SUBTERAN):18 ANI SI 9 LUNI;
4.GRUPA 2 (LEGEA NR.3/1977): 2 ANI,5LUNI,20 ZILE;
5.STAGIUL AFERENT GRUPE/CONDITII DE MUNCA: 9ANI SI 6 LUNI
6.PERIOADE ASIMILATE:1 AN,4LUNI,17ZILE.
Intrebarea mea ar fi urmatoarea:Conform noi modificari a legii pensiei as putea in momentul de fata sa ies la pensie?Din ce am inteles cei 2 ani si 5 luni de GR2. SE VOR ADAUGA CA SI CONDITII DEOSBITE,dar nu intelg ce inseamna asta si cat mi se va reduce?se va lua in considerare ca si conditiile speciale ??cert este ca la 20 ani de minerit se poate iesii la pensie daca ai 45 ani.Va rog respectos din datele oferite ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns la intrebare?Dupa ce legea va fi publicata in monitor pot merge cu dosarul? va multumesc
Re: Referitor conditii deosebit de munca si anul iesirii la pensie
Scris de: la pensie la data: 06/07/2015 2:44pm
Nu cunoastem continutul exact al modificarii facute de parlament si asteptam ca aceasta modificare sa devina lege si sa fie publicata in Monitorul Oficial.
Din informatiile aparute in presa aceasta ultima modificare nu va modifica conditiile de iesire la pensie ale dv, care sunt urmatoarele:
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in luna decembrie 2031 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale” daca ati lucrat in subteran minim 50 % din norma zilnica de munca. Noi am luat in calcul ca ati lucrat 100 % in subteran
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiul de 18 ani si 9 luni in grupa I si 2 ani si 5 luni in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 9 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Pentru stagiul de 18 ani conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 9 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta. la varsta de 56 ani adica in decembrie 2022.
Pentru stagiul de cotizare in gr II nu beneficiate de reducerea varstei de pensionare chiar daca prin completarea cu 7 luni neutilizate la gr I se insumeraza 3 ani complete pentruca aceasta se acorda pentru minim 6 ani in conditii deosebite..
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1