Subiect "Pensie anticipata - pensie limita de varsta" Deschis de Netia la data: 06/08/2015 9:38am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata - pensie limita de varsta
Scris de: Netia la data: 06/08/2015 9:38am
Gen:F
Data nasterii:28.01.1957
Stagiul de cotizare:38ani 3luni 10zile
Alte date:
Intrebare:Pentru a-mi completa stagiul de 38ani si 8luni mai am nevoie de 5luni ca sa ies la pensie anticipata fara penalizare.Pentru aceste 5luni daca platesc cu anticipatie , pot sa ies imediat la pensie anticcipata fara penalizare , eu am depus dosarul pe 4.03.2015 si mi-a venit decizia acum , pe data de 4.06.2015.
Va rog sa-mi spune-ti ce as putea sa fac , cum este mai bine ptr mine!
Va multumesc!
Re: Pensie anticipata - pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 06/08/2015 4:57pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 28 septembrie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata si presupunem ca asa ati primit decizia.
Pentru a beneficia de pensie anticipata, nediminuata, trebuie sa procedati astfel :
- In timp de 30 zile de la data comunicarii deciziei de pensie anticipata partiala sa cereti anularea deciziei de pensionare cu pensie anticipata partiaa conform prevederilor art 106 alin (3) din legea pensiilor 263/2010.
- Sa va completati stagiul de cotizare pana la stagiul de cotizare de 38 ani si 8 luni. Completarea se poate face prin contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de pensii. Plata se poate face pentru toata perioada la incheierea contractului sau cu plata lunara. Indiferent de modul de plata puteti depune dosar pentru pensie anticipata, nediminuata numai in data in care ati realizat stagiul de cotizare de 38 ani si 8 luni.
Scris de: Netia la data: 06/10/2015 12:03am
Gen:F
Data nasterii:28.01.1957
Stagiul de cotizare:38ani 3luni 10zile
Alte date:
Intrebare:In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspuns! Sunte-ti prompt!Deci c-a sa inteleg bine , indiferent cum platesc , anticipat sau lunar prin contract cu casa de asigurari , trebuie sa astept sa treaca aceste cinci luni si dupa aceeia sa depun din nou dosarul si mai astept inca trei luni pana se aproba dosarul si dupa aceeia ies la pensie anticipata fara penalizare!Adica de acum incolo mai astept inca opt luni! Nu se poate sa platesc si sa ies la pensie fara sa mai astept? Deja am asteptat 3luni pana mi-a venit aceasta decizie!
Scris de: la pensie la data: 06/10/2015 3:40am
Da ati inteles bine, daca doriti pensie anticipata nediminuata trebuie sa urmati pasii urmatori :
- Sa cereti anularea pensiei pentru pensie anticipata partiala in timp de 30 zile de la comunicare.
- Sa incheiati cu Casa de pensii un contract de asigurare sociala pe perioada care va lipseste.
- Indiferent de plata contributiei, anticipata sau lunara sa asteptati incetarea contractului de asigurare sociala dupa care sa depuneti dosarul de pensie anticipata, nediminuata.
- Pensia anticipata, nediminuata se acorda de la data depunerii dosarului dar se va pune in plata (cu plata retroactive a drepturilor) incepand cu luna urmatoare celei in care s-a emis decizia pentru aceasta.
Din pacate noi nu cunoastem o cale de urgentare si daca nu aveti incredere in ceiace va spunem mergeti la ghiseul Casei de pensii si intrebati.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1