Subiect "decizie de pensionare" Deschis de zarian george la data: 06/09/2015 10:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie de pensionare
Scris de: zarian george la data: 06/09/2015 10:01am
Gen:masculin
Data nasterii:22.04.1955
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:21 de ani grupa 2;12ani si3luni conditii speciale
Intrebare:Am lucrat pina in 1992 la ICN pitesti in grupa 2 de munca perioada care apare pe adeverinta obtinuta ca fiind echivalenta cu conditiile deosebite.In continuare am fost transferat la FCN(fabrica de combustibil nuclear Pitesti)unde pentru o perioada de12 ani si 3 luni am lucrat in conditi speciale zona 1,un 1an si9 luni in conditii deosebite si 8 ani grupa2.In decizia de pensionare perioada lucrata la ICN in grupa2 si echivalata ca si conditii deosebite este trecuta tot ca perioada lucrata in grupa 2.
Intrebarea mea este:faptul ca pe decizia de pensionare nu apare perioada 1978-1992 ca fiind lucrata in conditii deosebite reprezinta o gresala care duce la diminuarea punctelor de pensie si implicit a valorii pensiei brute?
Cu stima G.Zarian
Re: decizie de pensionare
Scris de: la pensie la data: 06/10/2015 4:06am
Datele sunt confuze si intrebarea nu este clara.
Grupa II de munca a fost inainte de 01 aprilie 2001 si dupa aceasta data toate stagiile in gr II au fost echivalate cu grupa conditii deosebite prin HG 261/2001 si Normele de aplicare ale legii 263/2010.
Nu este obligatoriu ca pe adeverinta pentru stagiul in gr II de munca sa fie specificata echivalarea cu grupa conditii deosebite. Stagiul de cotizare de pe adeverinta este luat in calcul daca aceasta este intocmita conform prevederilor legale din data eliberarii.
Pentru a verifica daca stagiul lucrat in gr II in perioada 1978 – 1992 este inclus in stagiile lucrate in conditii deosebite refaceti acest calcul si daca rezulta ca nu este inclus mergeti la ghiseul Casei de pensii si cereti sa va explice motivul pentru care nu a fost luat in calcul. Evident ca neluarea in calcul a unui astfel de stagiu influenteaza valoarea pensiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1