Subiect "PENSIE REDUSA" Deschis de FILI MATEI la data: 06/12/2015 9:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE REDUSA
Scris de: FILI MATEI la data: 06/12/2015 9:32am
Gen:
Data nasterii:20.09.1960
Stagiul de cotizare:41 ANI, 8 LUNI, 9 ZILE, din care 32 ani,3 luni si 9 zile in M.Ap.N., iar restul anilor am platit la CASA de PENSII,din salariul minim pe economie.
Alte date:
Intrebare:Am iesit la pensie M.Ap.N.in septembrie 2001,la 41 de ani. Cu cate procente a fost scazuta pensia daca nu am avut varsta? In martie 2017, voi iesi de drept. Ce documente va trebui sa fac, cand si unde va trebui sa le trimit?
Re: PENSIE REDUSA
Scris de: la pensie la data: 06/14/2015 10:55am
Regretam ca nu va putem raspunde pentruca nu ati dat informatiile necesare :
- Nu ati precizat tipul pensiei pe care ati primit-o in septembie 2001, pensie anticipata, pensie anticipata partiala sau pensie de invaliditate
- Daca la recalcularea pensiei conform legii pensiilor 119/2010 sau OUG 1/2011 si a legii pensiilor 19/2001 pensia dv s-a transformat in pensie pentru limita de varsta sau a ramas pensie de invaliditate.
Va rugam sa reveniti cu aceste informatii.
Scris de: FILI MATEI la data: 06/15/2015 1:59pm
Gen:m
Data nasterii:20.09.1960
Stagiul de cotizare:41 ani, 8 luni, 9 zile
Alte date:
Intrebare:La iesirea la pensie in septembrie 2001, pe DECIZIA DE PENSIONARE, scrie PENSIE DE SERVICIU pentru activitatea depusa.S-a gresit de prima data de cei care au intocmit documentele, pt.ca eu am lucrat in conditii speciale la Buzau,la parasutisti, si in loc de 32 ani, 3 luni si 9 zile, mi s-au calculat 25 de ani. Iar dupa ce am cautat prin arhive, am adus documentele regulamentare si mi s-a recalculat la 32 ani, 3 luni si 9 zile, cu cei 9 ani, 8 luni si 9 zile platiti la CASA DE PENSII, si asa am ajuns, in 2013 la pensie pentru limita de varsta. si va intreb CU CAT AM FOST PENALIZAT DIN PENSIA NORMALA, daca nu am avut varsta? Si este adevarat ca in martie 2017, voi trece la pensie integrala ?
Scris de: la pensie la data: 06/16/2015 2:23am
Nu avem elementele necesare sa apreciem daca pensia dv primita in septembrie 2001 a fost diminuata si dupa opinia noastra nu mai are importanta.
Daca in prezent aveti pensie pentru limita de varsta ( dupa iulie 2010 toate pensile de serviciu ale militarilor s-au transformat in pensii pentru limita de varsta prin legea 119/2010) inseamna ca pensia nu mai este diminuata si aceasta este pensia integrala dupa exprimarea dv.
Aceasta pensie nu se mai recalculeaza decat daca va angajati si lucrati cu contract de munca sau aveti o perioada in care ati platit contributie la Casa de pensii prin contract de asigurare sociala dupa primirea ultimei decizii de recalculare a pensiei. Nu ati precizat perioada in care ati platit contributie la Casa de pensii dar recomandarea noastra este ca aceasta sa nu mai fie platita daca cei interesati au stagiul de cotizare necesar pentru a putea iesi la pensie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1