Subiect "decizie pensie dupa 5 luni" Deschis de subas lenuta la data: 06/18/2015 11:29am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizie pensie dupa 5 luni
Scris de: subas lenuta la data: 06/18/2015 11:29am
Gen:f
Data nasterii:4.01.1955
Stagiul de cotizare:17ani si 5 luni
Alte date:5ani si 4 luni gr 1,3 ani i 2luni gr 2,8ani si 5 luni normal.nu s-a luat in calcul grupa 1 si 2
Intrebare:Am depus dosaru pe 7 ianuarie,am primit decizia dupa 5 luni pe 28 05 2015.,acum santem in 18.6 2015//22 zile....dupa cat timp se primeste pensia?
Re: decizie pensie dupa 5 luni
Scris de: la pensie la data: 06/19/2015 8:38am
Daca ati prezentat adeverinte cu stagiile lucrate in grupele de munca si au fost acceptate, pentru acestea se primesc urmatoarele avantaje :
- Spor de stagiu 6 luni pentru fiecare an intreg lucrat in gr I si cate 3 luni pentru fiecare an intreg lucrat in gr II daca stagiile lucrate in gr I si II insumeaza un stagiu mai mare de 5 ani. Dv penytru stagiile mentionate trebuia sa primiti un stagiu aferent de 3 ani si 3 luni si sa realizati un stagiu total de cotizare de 20 ani si 8 luni
- Reducerea varstei de pensionare daca ati lucrat stagii de cotizare mai mari de 6 ani in gr I si 6 ani in gr II si daca aveti stagiul complet de cotizare de 30 ani. Dv nu ati beneficiat de acest avantaj deoarece nu aveti realizat stagiul complet de cotizare.
- Majorarea punctajelor lunare realizate pe perioada stagiilor lucrate in grupele de munca cu 50 % in gr I si cu 25 % in gr II. Daca au fost acceptate adeverintele pentru stagiile in grupele de munca ati primit acest punctaj suplimentar.
Pensia se pune in plata incepand cu luna urmatoare celei in care ati primit decizia. Deci dv trebuie sa primiti pensia si drepturile restante din 07 ianuarie, incepand cu luna iunie. Daca nu primiti pensia odata cu vecini pensionari pana la sfarsitul saptamanii viitoare mergeti la Casa de pensii si intrebati care este cauza.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1