Subiect "pensie" Deschis de hadbavnic petru la data: 06/28/2015 8:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie
Scris de: hadbavnic petru la data: 06/28/2015 8:18am
Gen:masculin
Data nasterii:29 09 1970
Stagiul de cotizare:
Alte date:militar pompier
Intrebare:doresc sa flu la ce varsta ma pot pensiona tinanad cont de faptul de reintroducerea noii legi speciale ptr militatri. mentionez ca am 45 de ani si lucrez din 1997 in armata din care 8 ani ca m.a.c. astept raspuns. P.S. Daca se poate sami spuneti si daca ies anticipat acum cu ce p[ensie as iesi cu respect
Re: pensie
Scris de: la pensie la data: 06/30/2015 7:22am
Nu cunoastem o reglementare legala care sa modifice conditiile de pensionare pentru militari.
Nu ati precizat daca aveti stagii de cotizare incadrat in grupele de munca. Nu cunoastem semnificatia prescurtarii folosite
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 29 septembrie 2030 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 30 ani si stagiul minim de cotizare in specialitate de 20 ani daca atunci lucrati tot in sectorul militar sau asimilat.
Pensie anticipata partiala diminuata puteti obtine numai dupa varsta de 55 ani si daca realizati stagiul complet de cotizare si indepliniti si alte conditii.
Va sfatuim sa va adresati unitatii in care lucrati ca sa va spuna daca aveti stagiu de cotizare incadrat in grupele de munca si reveniti si va facem o noua evaluare daca precizati perioada stagiului in grupa de munca si in ce grupa.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1