Subiect "Perioada lucrata la invaliditate gr 3" Deschis de Zamfira la data: 07/03/2015 9:58am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Perioada lucrata la invaliditate gr 3
Scris de: Zamfira la data: 07/03/2015 9:58am
Gen:f
Data nasterii:27.12.1959
Stagiul de cotizare:34
Alte date:sunt in invaliditate gr3
Intrebare:Va rog sa mi spuneti daca merita sa insist la fostul angajator sa mi dea adeverinta sau actul prin care rezulta ca am lucrat 3 ani ,jumatate de norma, imi va ajuta la trece in pensia la limita de varsta cu ceva, venitul fiind mic,434 lei lunar? De 4 luni ma amana eliberarea unui document cu perioada lucrata.Nu am fost inregistrata automat nicaieri cu perioada lucrata si sa apara la of de pensii?Intreb acest lucru deoarece sper in 2016 sa pot beneficia de pensie la limita de varsta ,conform altor dispozitii legale.
Mii de multumiri
Re: Perioada lucrata la invaliditate gr 3
Scris de: la pensie la data: 07/04/2015 7:53am
Datele sunt neclare. Nu ati preczat perioada in care ati lucrat cu jumatate de norma si nici daca ati lucrat cu contract de munca cu timp partial.
Daca nu ati lucrat cu cotract de munca si angajatorul nu a platit CAS pentru sumele castigate de dv angajatorul nu va poate elibera o adeverinta pentru perioada lucrata si nu are rost sa .insistatati.
Daca ati lurat dupa 01 ianuarie 2011 cu contract de munca angajatorul este obligat sa va elibereze adeverinta si aceasta perioada se ia in calculul pensiei chiar daca angajatorul nu a platit CAS insa asa cum presupuneti influenta acestei perioade la valoarea pensiei este foarte mica.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1