Subiect "Indice corectie" Deschis de Maria Mihaiu la data: 07/20/2015 5:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Indice corectie
Scris de: Maria Mihaiu la data: 07/20/2015 5:10am
Gen:f
Data nasterii:16 martie 1952
Stagiul de cotizare:
Alte date:pensionara limita varsta la 01.04.2011(val.pensie 2 puncte)

Intrebare:Pentru ce perioada primesc diferenta la pensie,conf.indice corectie?

Modificarea pensiei,cu indicele de corectie_stiu, se face o singura data la depunerea initiala a dosalui,adica la 1 aprilie 2011.Conform corectiei, ar trebui sa primesc si o suma de bani, aferenta modificarii _pentru ce perioada mi se recalculeaza ?Pana la aceasta data nu am primit de CJP,nici-o decizie.Am luat legatura CJP,dar nu am primit nici-un raspuns.Cum sa procedez?
Multumesc mult.
Re: Indice corectie
Scris de: la pensie la data: 07/20/2015 12:19pm
Indicele de corectie s-a acordat initial in 23 ianuarie 2013 la 1,06 pentru cei care au iesit la pensie pentru prima oara in anii 2011, 2012 si 2013.
In urma unor contestatii Curtea Constitutionala a hotarat ca indicele de corctie acordat celor iesiti la pensie in anii 2011 si 2012 sunt calculati gresit si in urma acestei decizii acesti indici de corectie s-au modificat la 1,12 pentru cei iesiti la pensie in anul 2011 si 1,17 pentru cei iesiti la pensie in anul 2012 iar modificarea sa fie facuta incepand cu 07 noiembrie 2013. Drepturile care au rezultat din aceste modificari au fost platite la inceputul anului 2014 platindu-se inclusiv restantele.
In urma altor contestatii in septembrie 2014 Curtea Constitutionala a hotarat ca restantele rezultate din modificarea indicelui de corectie sa se faca de la data de 01 ianuarie 2013. Aceste restante trebuiau platite in luna februarie 2015 prin mandate separate de plata pensiei.
Daca dv ati iesit la pensie prima oara in anul 2011 si pana in prezent nu vi s-a acordat indice de corectie trebuie sa vi se acorde indicele de corectie de 1,12 cu plata restantelor intre 01 ianuarie si data acordarii acestui indice.
Daca perioada scursa de la depunerea cererii de acordare a indicelui de corectie catre Casa de pensii si aceasta nu v-a dat raspuns puteti depune o contestatie catre Comisia Centrala de contestatii in care va expuneti situatia.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1