Subiect "stagiu cotizare" Deschis de Raluca la data: 07/20/2015 2:54pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu cotizare
Scris de: Raluca la data: 07/20/2015 2:54pm
Gen:F
Data nasterii:25.06.1958
Stagiul de cotizare:angajata din 1978- in prezent fara intrerupere
Alte date:11 ani si 9 luni lucrati in grupa II 1978-1990 (inscris in cartea de munca)
Intrebare:Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt. Am depus dosarul pentru pensionare anticipata si mi s-a spus de la Casa de pensii ca nu ma pot pensiona anticipat decat in iulie 2017. Adica mi-au scazut din varsta 2 ani (pentru grupa aII-a) dar nu mi-au luat in calcul cei 2 ani si 9 luni (sporul de vechime pentru grupa a II-a), ani care adaugati la vechimea mea de 37 ani, ar fi dat 39 ani vechime. Eu ar trebui sa ma pensionez la limita de varsta la 61 ani 1 luna cu 31 ani vechime.Deci indeplineam clar conditiile de pensionare anticipata. Din cauza asta am insistat si v-am intrebat din nou

. Va multumesc inca o data pentru rabdare

Re: stagiu cotizare
Scris de: la pensie la data: 07/21/2015 9:56am
Nu este posibil ca sa fie recunoscut stagiul de cotizare in grupa de munca si sa nu fie recunoscut pentru acordarea stagiului aferent grupei de munca.
In aceste conditii suntem nevoiti sa repetam indicatia data in raspunsul anterior de a verifica daca perioada lucrata este de 37 ani.
Scris de: Raluca la data: 07/21/2015 11:15am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Lucrez din 1978 neintrerupt. Deci este clar ca am 37 ani vechime. Persoana care mi-a verificat dosarul mi-a spus ca adeverinta pentru grupa aII-a, aferenta celor 11 ani si 9 luni este ok, si ca mi se reduce doar varsta de pensionare cu 2 ani, putandu-ma pensiona anticipat doar in 2017.Am intrebat-o de anii castigati cu grupa (2 ani si 9 luni) care ar trebui adaugati la stagiul de 37 ani, si cu care as avea peste 39 ani vechime, (eu ar tebui sa ma pensionez la lim. varsta la 61 ani si 31 ani vechime) si mi-a spus clar ca nu se adauga.O sa vad in final cum o sa-mi emita decizia si voi reveni la Dumneavoastra. Am mai intalnit pe forumul Dvs o situatie similara cu a mea si rezolutia CP era aceeasi.
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!
pensie anticipata
Scris de: lena la data: 07/21/2015 12:32pm
Gen:f
Data nasterii:05 1959
Stagiul de cotizare:aprox.39,5
Alte date:gr.a 2 a, 20 ani,15 zile,
Intrebare: Casa de pensii mi-a raspuns :- Pentru pensie anticipata nediminuata, cei 39,5 ani de cotizare, trebuie sa fie ,,curati,,fara grupa ! Multumim pt.promtitudine !
Scris de: la pensie la data: 07/22/2015 2:19am
Pentru Lena
Raspunsul functionarului de la Casa de pensii este gresit
Art 50 alin (1) din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 prevede :
“În vederea deschiderii dreptului la pensia anticipată şi la pensia anticipată parţială, stagiul de cotizare cuprinde şi perioadele suplimentare acordate pentru activitatea desfăşurată în grupele I şi a II-a de muncă, respectiv în condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii de muncă”.
Scris de: Raluca la data: 07/22/2015 3:10am
Gen:

Data nasterii:F
Stagiul de cotizare:37+gr. II
Alte date:
Intrebare:
In situatia asta, in care Casa de pensii nu recunoaste acest stagiu suplimentar obtinut prin grupa, ce se poate face? Sa contestam decizia si sa mergem pe cale judecatoreasca?
Multumim !!!
Scris de: la pensie la data: 07/22/2015 7:05am
Pentru Raluca
Daca nu vi se recunoaste stagiul suplimentar pentru stagiile in grupele de munca pentru deschiderea dreptului la pensie anticipata, nediminuata trebuie sa facei contestatie.
Dar cum nu aveti dovada acestei nerecunoasteri pentruca vi s-a comunicat numai verbal ar trebui sa asteptati decizia de pensionare anticipata partiale si apoi sa faceti contestatie la Comisia Centrala de Contestatii.
Pentru a castiga timp noi va sfatuim sa faceti imediat o contestatie catre Casa de pensii pentru raspunsul verbal primit de la functionar si numai daca nu se solutioneaza favorabil aceasta contestatie sa faceti pasii urmatori adica sa faceti contestatie la Comisia Centrala de Contestatii si daca nici aceasta nu se solutioneaza favorabil sa deschideti actiune in justitie (la tribunal).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1