Subiect "pensionare" Deschis de Daniela la data: 07/21/2015 5:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare
Scris de: Daniela la data: 07/21/2015 5:46am
Gen:anula pensionarii
Data nasterii:1956
Stagiul de cotizare:36 ani in septembrie 2015
Alte date:din cei 36 ani 9 ani sunt de grupa 2
Intrebare:Cand ma pot pensiona
Re: pensionare
Scris de: la pensie la data: 07/22/2015 7:40am
Regretam ca nu va putem raspunde exact la intrebarea dv deoarece nu ati dat data nasterii ci numai anul nasterii iar varsta dv standard de pensionare depinde si de luna de nastere
Daca aveti retinere in a da data nasterii va propunem sa utilizati programul de calcul de pe site de la adresa :
http://www.lapensie.com/virsta-pensionare-legea-unitara.php
aici selectati genul “F” (pentru femei), anul si luna de nastere si faceti click pe “calculeaza” si vi se vot da :
- Varsta standard de pensionare cu pensie pentru limita de varsta. Din aceasta scadeti 1 an si 6 luni reducerea varstei standard de pensionare pentru stagiul de cotizare de 9 ani lucrat in gr II asimilata cu conditii deosebite si veti obtine varsta la care aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta
- Varsta la care puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata. Pentru a beneficia de pensie anticipata, nediminuata trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de maxim 38 ani si 3 luni (pentru lunile de nastere octombrie, noiembrie sau decembrie) pe care il realizati in septembrie 2015 prin insumarea stagiului de cotizare de 36 ani si stagiul de cotizare de 2 ani si 3 luni aferent stagiului de cotizare de 9 ani lucrat in gr II.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1