Subiect "trecerea la limita de varsta" Deschis de Lungeanu Adriana la data: 07/21/2015 8:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
trecerea la limita de varsta
Scris de: Lungeanu Adriana la data: 07/21/2015 8:34am
Gen:F
Data nasterii:13.04.1955
Stagiul de cotizare:30 ani si 8 luni
Alte date:
Din 01.08.2010 sunt pensionata anticipat partial avand pensie calculata dupa Legea 19/2000.
Intrebare:In luna mai 2015 am facut 60 de ani si o luna motiv pentru care am solicitat trecerea la limita de varsta, anterior fiind pensionata anticipat partial. Se implinesc 3 luni si jumatate si nu am primit decizia de pensionare cu eliminarea penalizarii si banii aferenti. In cat timp se rezolva o problema de acest fel si se poate actiona in judecata Casa de pensii in cazul unei nesolutionari in timp a acestei probleme ?
Re: trecerea la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 07/22/2015 8:15am
Trecerea de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta trebuie sa se faca automat la data implinirii varstei standard de pensionare (in cazul dv 60 ani si 1 luna)
Din pacate acest demers se supune acelorasi reguli birocratice si se depaseste de regula termenul legal de 45 zile. Cu tot respectul si fara a face pe avocatul diavolului de la 13 mai pana la 22 iulie nu sunt 3 luni si jumatate
Indiferent cand veti primi decizia, pensia pentru limita de varsta va fi acordata de la data de 13 mai 2015, cu plata sumelor restante care vi se cuvin si credem ca nu va ajuta cu nimic inceperea unui demers juridic mai devreme de 3-4 luni dela data implinirii varstei standard de pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1