Subiect "Revizuire pensie invaliditate" Deschis de George Rogozea la data: 07/28/2015 9:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Revizuire pensie invaliditate
Scris de: George Rogozea la data: 07/28/2015 9:32am
Gen:M
Data nasterii:04 12 1958
Stagiul de cotizare:Stagiul total cotizare /40 ani 9 luni 4 zile
- conditii normale 15 ani 7 luni 13 zile
- in gr.II / 17 ani 8 luni 8 zile
- stagiul aferent grupe/conditii de munca / 4 ani 3 luni
- perioade asimilate / 1 an 5 luni 26 zile
- stagiu aferent incapacitate temporara de munca 1 an 8 luni 17 zile
Alte date:pensionat invaliditate in 28 02 2015 gradul II pt.o perioada de 1 an
-revizuire decizie medicala asupra capacitatii de munca 12 02 2016

Intrebare:Conform legii, pt.persoanele care au mai putin de 5 ani pana la implinirea varstei standard de pensionare in sistemul public nu se mai efectueaza revizuirea deciziei medicale,in cazul meu ,5 ani se scad din 65 ani varsta standard de pensionare sau din 61 ani 6 luni varsta standard de pensionare conform deciziei

Multumiri anticipate,
Re: Revizuire pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 07/29/2015 3:53am
Varsta standard de pensionare a dv este de 65 ani si din aceasta se scad 5 ani, adica la varsta de 60 ani vi se acorda statutul de nerevizuibil.
Scris de: gina la data: 08/09/2015 4:45pm
Gen:f
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:
Intrebare:site-ul CNPP-INTREBARI FRECVENTE

pe acest site, la intrebarea :in ce situatii, pensionarii de invaliditate nu mai sunt supusi revizuirii medicale periodice, raspunsul 3 este : au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de VARSTA STANDARD DE PENSIONARE sau VARSTA STANDARD REDUSA si au realizat stagiile complete de cotizare,conform legii.
deoarece sunt intr-o situatie similara, consider ca reducerea de 5 ani se face din varsta standard redusa
la 56 ani
Scris de: la pensie la data: 08/10/2015 9:21am
Pentru Gina
Conform art 79 alin (1) litera c) este prevazut :
“Nu mai sunt supusi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare prevazuta de prezenta lege”
Deci este vorba de varsta standard de pensionare nu de varsta de pensionare redusa.
Nu exista expresia “VARSTA STANDARD REDUSA”
Exista o varsta standard de pensionare stabilita prin anexele 5 si 6 la legea pensiilor 263/2010 din care se scad diverse perioade prevazute in legea pensiilor sau unor legi speciale si rezulta varsta de pensionare redusa.
Scris de: gina la data: 08/14/2015 8:57am
Gen:f
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:varsta standard de pensionare 61 ani 11 luni, varsta de pensionare redusa 59 ani 11 luni
Intrebare:
site-ul CASEI NATIONALE DE PENSII PUBLICE raspunde la intrebarile puse ; acolo am intalnit frecvent VARSTA STANDARD REDUSA; ei mi-au raspuns ca pot solicita pensie nerevizuibila cu 5 ani inainte de varsta de pensionare redusa ; dar, panicata de raspunsul dvs., am fost si la Comisia de Expertiza Capacitatii de Munca, cu aceeasi intrebare, raspunsul lor a fost ca dupa implinirea varstei de 55 ani, la urmatorul termen de revizuire, mi se va acorda decizie de NEREVIZUIBIL;
sfatul meu pt. DL. GEORGE ROGOZEA este sa intrebe la Comisia de Eepertiza Muncii din localitatea de domiciliu.
Scris de: geo la data: 09/13/2015 4:30am
Gen:feminin
Data nasterii:20 iunie 1959
Stagiul de cotizare:munca 21 ani
Alte date:pensie boala 16 ani
Intrebare:Buna ziua mama mea a lucrat in perioada 1978-1999 si are 21 ani vechime,dupa aceea a fost pensionata pe caz de boala/invaliditate gradul 2 din 1999-2015 (16ani) are revizie la an in noiembrie 2015,trebuie sa mai faca aceasta revizie daca are cu 5 ani mai putin decat varsta standard de pensionare? si cei 16 ani pensie boala pot fi asimilati cu 21 ani vechime ptr un stagiu complet de cotizare?multumesc
Scris de: la pensie la data: 09/14/2015 9:32am
Pentru Geo
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 20 noembrie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Mama dv nu poate beneficia de scutirea de expertiza medicala a capacitatii de munca la varsta de 56 ani si 5 luni pentruca pentru aceasta trebuie sa aiba stagiul complet de cotizare de 31 ani si 5 luni fara a lua in calcul perioada cat a beneficiat de pensie de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1