Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de DOREL la data: 07/30/2015 7:21am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: DOREL la data: 07/30/2015 7:21am
Gen:masculin
Data nasterii:20.03.1955.
Stagiul de cotizare:38 ani,
Alte date:din care 20 ani gr.2 procent 100%
Intrebare:dupa data de 20 septembrie 2015 comform legii 263/2010 art 55 tab.1, am drept de pensie limita de varsta, intrebarile sunt, la stabilirea dosarului de pensie limita de varsta perioadele de concediu medical de dupa 1.IAN.2005 vor fi sau nu luate in calcul?, vor influenta aceste perioade de concediu medical stabilirea acestiu DOSAR DE PENSIE LA LIMITA DE VARSTA ?.
Mentionez ca aceste perioade de concediu medical nu sunt dotorate unor accidente de munca, ci alte probleme de sanatate reale, nu fictive, fiecare in urma unor internari in spital, si ele insumeaza aproximativ 3-4 luni.
Re: pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 07/31/2015 7:33am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 20 martie 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 20 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 5 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare .
Pentru stagiul de 20 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta.la varsta de 60 ani si 6 luni adica in 20 septembrie 2015.
Perioadele de concediu pentru incapacitate de munca dupa 01 ianuarie 2005 nu se asimileaza cu stagiu de cotizare daca acestea nu se datoreaza accidentelor de munca sau bolilor profesionale.
Aceste concedii pentru incapacitate de munca nu va impiedica la depunerea dosarului de pensionare daca perioada lucrata cumulata cu stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 5 ani insumeaza minim 35 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1