Subiect "PENSIE ANTICIPATA PARTIAL" Deschis de NICOLAE GHEORGHE la data: 07/31/2015 2:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE ANTICIPATA PARTIAL
Scris de: NICOLAE GHEORGHE la data: 07/31/2015 2:28am
Gen:M
Data nasterii:1957
Stagiul de cotizare:40 CU ARMATA
Alte date:
Intrebare:Am inceput sa lucrez in 1975 august si pana in prezant.In aceasta perioada am facut si armata dupa care m-am reangajat la acelasi loc de munca in termen de 15 zile cu spunea legea ca sa nu pierzi vechimea.Am lucrat si primii 6 ani si 3 luni in grupa a 2-a .ACUM am 58 ani .Doresc sa lucrez pana la 60 de ani .INTREBAREA este daca la 60 de ani pot sa ies la pensie anticipat partial si daca voi avea penalizare.
Re: PENSIE ANTICIPATA PARTIAL
Scris de: la pensie la data: 07/31/2015 7:41am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in anul 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 6 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 1 an si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare .
Pentru stagiul de 6 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta.in anul 2021 la varsta de 64 ani
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 36% in anul 2017 la varsta de 60 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata daca mai lucrati dupa varsta de 60 ani cca 1 an si realizati stagiul de cotizare de 43 ani luand in calcul perioada lucrata si stagiul de cotizare aferent grupei de munca de 1 an si 6 luni, fara perioada stagiului militar
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1