Subiect "depunere dosar pensie cetatean cu domiciliul in Canada" Deschis de Maria Dobre la data: 08/05/2015 1:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
depunere dosar pensie cetatean cu domiciliul in Canada
Scris de: Maria Dobre la data: 08/05/2015 1:27am
Gen:F
Data nasterii:18.09.1955
Stagiul de cotizare:14ani 7 zile
Alte date:Studii superioare 5 ani terminate la zi.
Intrebare:Sora mea domiciliaza in Canada de 20 ani. Carnetul de munca emis la Tg. Mures unde a lucrat si a locuit de afla la mine si a fost scanat si arhivat la Casa de pensii a municipiului Bucuresti.De asemenea sunt in posesia unei copii de pe diploma de studii si a unei copii de pe foaia matricola(anexa la diploma) pe care este specificat invatamant-zi.Pentru dosar am nevoie de originale? Eu locuiesc in Teleorman. Dosarul pentru ea unde il depun?O sa-mi trimita o procura prin care ma mandateaza sa fac depunerea pensiei si incasarea drepturiloraici in Romania.Este suficient sa am copie de pe pasaportul ei? Ce acte imi sunt necesare?
Re: depunere dosar pensie cetatean cu domiciliul in Canada
Scris de: la pensie la data: 08/05/2015 2:22am
Dosarul de pensie pentru sora dv domiciliata in Canada il puteti depune la Casa Judeteana de pensii de care apartine domiciliul dv.
La dosarul de pensie trebuie sa atasati urmatoarele acte:
- Cererea tip pe care o primiti la ghiseu la depunerea dosarului.
- Actul de identitate al dv in original si copie
- Copia de pe pasaportul sorei dv
- Procura de mandatare din care sa rezulte codul numeric personal (CNP)
- Carnetul de munca original si copie
- Diploma de studii superioare si foaia matricola original si copie. Daca este dificila obtinerea diplomei si a foii matricole in original puteti incerca sa obtineti de la institutia absolvita a unei adeverinte din care sa rezulte datele necesare (urmata la zi, absolvita cu diploma si perioada).
- Daca in perioada de stagiu de cotizare a primit pe langa salariul inscris in carnetul de munca si alte sporuri este bine sa obtineti de la institutia in care a lucrat o adeverinta cu sporurile primite.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1