Subiect "calcul pensie" Deschis de victor la data: 08/09/2015 12:09pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: victor la data: 08/09/2015 12:09pm
Gen:masculin
Data nasterii:19.12.1952
Stagiul de cotizare:51 ani
Alte date:scoala de maistri.
Intrebare:din 1970-2000 luna martie/noiembrie programul de lucru era de 9/10/12 ore activitatea desfasurandu-se in c+m constructi(hale industriale,blocuri ,statii de compresoare,statii de uscare gaze,etc)programul era impus.Salariul era format din acest program majorat +depasirea (care era formata dintr-un procent comun pentru toata formatia +un procent individual ).Intrebare: cum pot beneficia la pensie de aceste drepturi pentru care socetatea la care mi-am desfasurat activitatea a platit catre stat impozit?
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 08/10/2015 7:53am
Conform prevederilor legii pensiilor 19/2000 si 263/2010 sumele castigate in acord global, acord individual sau pe orele suplimentare nu intra in calculul punctajului pensiilor.
Unii pensionari au contestat acest mod de calcul deschizand actiuni in justitie cu care au ajuns pana la ICCJ care a dat urmatoarele decizii :
- Decizia ICCJ 5/2010 pentru introducerea in calcul a veniturilor castigate pe ore suplimentare
- Decizia ICCJ 19/2011 pentru introducerea in calcul a veniturilor castigate in acord global sau individual
Pentru a beneficia si dv de prevederile acestor decizii trebuie sa deschideti actiuni in justitie (la tribunal) si sa cereti ca solutionarea actiunii sa fie facuta conform deciziilor de mai sus.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1