Subiect "varsta la data pensionarii din decizia de pensionare" Deschis de Ion Moga la data: 08/12/2015 7:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
varsta la data pensionarii din decizia de pensionare
Scris de: Ion Moga la data: 08/12/2015 7:25am
Gen:M
Data nasterii:07.10.1951
Stagiul de cotizare:43ani 3 luni
Alte date: am mai corespondat in 2013
Intrebare: La modificarea unei Decizii de pensionare urmare unor proceduri procesuale de ordinul anilor la pct. D.1.- Varsta de pensionare, logic este sa se completeze varsta la data noii decizii.
Eu am depus in aprilie 2014 cererea, am purtat un proces de recunoastere a unor adeverinte. In august 2015 urmare hotarari judecatoresti primesc o noua Decizie, cu respingere, deoarece CJPP nu vrea sa recunoasca 2ani 5 luni gr.I. Deocamdata sa zicem OK, lasam juristilor tema asta.
Tema prezentei este pct. D1.din Decizie.
In noua decizie mi se recunosc 9,9ani gr. II si o reducere a varstei de pensionare cu 1,5 ani, prin urmare am astazi drept de pensie incepand de la 07.apr.2015, dar se da respinegere deoarece se trece abuziv (altfel spus : inginerie birocratica) la varsta de pensionare 62,5ani.
Dar eu am astazi 63 ani si 9 luni, am drept la pensie,dar ceea ce se intampla este halucinant.
Care este procedura corecta ? Cum pot contesta abuzul?
Re: varsta la data pensionarii din decizia de pensionare
Scris de: la pensie la data: 08/13/2015 8:19am
Mesajul dv este foarte alambicat si neclar. Pentru o analiza corecta este necesar sa formulati un mesaj clar in care dv sa prezentati situatia iar noi sa va putem face analiza situatiei.
In privinta stagiului de cotizare in gr I de 2 ani si 5 luni, nu este clar ce nu vi s-a recunoscut. Nu vi s-a recunoscut stagiul lucrat in gr I sau nu vi s-a acordat reducerea varstei de pensionare pentru stagiul lucrat in gr I echivalat cu conditii speciale prin legea 380/2013?
Inainte de 25 iunie 2015 pentru stagiile de cotizare lucrate in gr I echivalat cu conditii speciale prin legea 380/2013, nu s-a acordat reducerea varstei de pensionare pentru stagii mai mici de 6 ani.Dupa data de 25 iunie prin intrarea in vigoare a modificarilor aduse legii pensiilor de legea 155/2015 s-a acordat reducerea varstei de pensionare si pentru stagii in gr I de munca cuprinse intre 2 si 6 ani. In cazul in care ultima decizie de pensionare a fost emisa dupa 25 iunie 2015 pentru un stagiu de cotizare de 2 ani in gr I (conditii speciale) si 9 ani in gr II (conditii deosebite) ati beneficia de o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni si de pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani si 6 luni. Deci dupa parerea noastra mai verificati inca odata daca ultima decizie este de admitere sau de respingere a dosarului de pensionare. Inscrierea unei varste de pensionare mai mici decat cea pe care o aveti nu este un motiv de respingere ci pur si simplu in rubrica amintita se inscrie varsta de pensionare care iese din calcul
In aceste conditii nu putem raspunde cert decat la ultima intrebare.
Contestarea deciziilor Casei de pensii se face astfel :
- Conform art 149 alin (1) din legea pensiilor decizia de respingere a cererii de pensionare poate fi contestata la Comisia Centrala de contestatii. Contestatia se depune la registratura Casei de pensii.
- Deoarece raspunsul la contestatie poate intarzia mult, dupa o perioada rezonabila de cca 2-3 luni puteti deschide actiune in justitie.
Scris de: Ion Moga la data: 08/13/2015 10:33am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Scris de: Ion Moga la data: 08/13/2015 11:29am
Stagiul de cotizare:43,3ani
Alte date:am comunicat in 2013
Intrebare:Aveti dreptate, poate nu era complet, mizam ca ati citit si corespondenta noastra anterioara, accesibila si azi.
Revin:
A. comunic perioadele cu grupa de munca:
Firma1-GR.2: 01.09.1975 - 18.03.1976 si
30.09.1976 - 10.09.1979
(intre cele doua perioade am facut armata, cf. tabel)
Firma2-GR.1-50%: 10.09.1979 - 15.07.1984
(Formularea din Adeverinta este: "in perioada 10.09.79 - 15.07.84 a fost incadrat in grupa 1 de munca, anexa 1.3, in procent de 50%, cf. decizia.... In total in grupa 1 de munca a beneficiat de 2 ani, 5 luni, 2 zile").
Firma3-GR.2: 15.07.1984 - 31.12.1987
Firma4-GR.2: 15.06.1998 - 31.03.2001.
Total: 9ani si 9 luni-gr. 2 si 2 ani 5 luni-gr.1.
B. Am depus Cererea in aprilie 2014 si am primit Decizie de respingere, nefiind recunoscute (abuziv) 2 din 4 adeverinte. Am contestat si atacat in justitie Decizia si s-a emis in iulie 2015 Hotararea Definitiva si Irevocabila de a se reface Decizia initiala cu considerarea integrala a celor 4 adeverinte.
C. CJPP a emis in august 2015 noua Decizie , cu recunoasterea adeverintelor, dar cu verdictul de respingere si pensie=zero (pct. A si B din Decizie) si trecand la pct. D.1 - varsta de pensionare 62,5 ani. Aceasta formulare o explica ei prin Legea 380/2013 (lege discriminatorie despre care nu discutam, tema o vor reglementa juristii ) care nu ia in considerare cei 2ani 5 luni gr. I. OK. Dar CJPP nu ia in considerare faptul ca, inexorabil, trece si timpul si in august 2015, cand se emite Decizia, eu am 63 ani si 9 luni si un drept de pensie absolut c incontestabil, prin reducerea de 1,5 ani de la gr. 2, din data de 7.aprilie 2015 si cu recalculare pentru gr.1 incepand din 22.iunie 2015. Asa ar fi fost correct sa se completeze.
De aceea v-am intrebat unde se trece varsta reala la data emiterii deciziei.
Contestatie voi face desigur si am rugamitea sa ma sprijiniti sa o formulez cat mai professional.
D. daca imi comunicati modul in care sa pot atasa documentele (decizia) sa o vedeti, pot sa va trimit aceasta.
Multumesc, Ion Moga
Scris de: la pensie la data: 08/14/2015 7:13am
Nu credem ca este asa de important locul unde se inscrie varsta de pensionare ci mai degraba ar trebui sa analizati daca ultima decizie a Casei de pensii a avut in vedere dosarul dv de pensionare depus in aprilie 2014 la care s-a adaugat Hotararea Definitiva si Irevocabila sau Casa de pensii a considerat dosarul initial respins si trebuie sa il refaceti. Pentru a verifica aceasta verificati daca in decizia din august 2015 este mentionat numarul dosarului de pensie deschis in aprilie 2014.
Va vom comunica o adresa de mail la care puteti transmite atat decizia din august 2015 cat si Hotararea Definitiva si Irevocabila (scanate) pentru a incerca sa facem si noi o analiza.
Scris de: Ion Moga la data: 08/14/2015 7:56am
Stagiul de cotizare:43,3ani
Alte date:tansmise 2013
Intrebare:la pct.A din noua Decizie este mentionat: urmare examinarii dosarul initial din iulie 2014; iar la pct.H-valoarea pctului de pensie =zero, motivare:revizuire Decizie nr.initial cf.Sentintei Civile nr.xxx.

Mi s-a sugerat verbal sa introduc o noua cerere, care se va aproba, dar fara sa imi dea pensia restanta cuvenita din apr.2015, ceea ce nu pot sa accept din principiu. Voi lupta pentru drepturile mele, deh...in tara noastra trebuie sa fii Don Quijote...
Astept sa imi trimiteti adresa de mail, as fi recunoscator pentru un sprijin (cum ziceam:formulare profesionala), pana la sfarsitul lunii trebuie sa depun contestatia
pe curand, Ion Moga
Scris de: la pensie la data: 08/20/2015 1:56am
Pentru noi este inexplicabila motivarea punctajului zero. Dar va sfatuim sa analizati daca la actiunea din justitie ati modificat si depus alte adeverinte modificate fata de cele depuse la dosar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1