Subiect "calcul pensie" Deschis de daniela nesterov la data: 08/12/2015 10:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: daniela nesterov la data: 08/12/2015 10:48am
Gen:f
Data nasterii:04011959
Stagiul de cotizare:39ani
Alte date:
Intrebare:modul de calcul pentru pensia anticipata este la fel ca la pensia limita varsta?
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 08/13/2015 8:23am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 04 mai 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti. Daca va completati stagiul de cotizare cu 4 luni puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata.
Calculul pensiei anticipate este asemanator cu cel al pensiei pentru limita de varsta cu deosebirea ca la pensia anticipata nu se iau in calcul stagiile de cotizare assimilate pentru perioadele cat se beneficiaza de pensie de invaliditate, studii universitare sau stagiu militar.
Daca nu ati beneficiat de astfel de stagii de cotizare assimilate calculul pensiei anticipate este la fel cu cel al pensiei pentru limita de varsta.
In cazul pensiei anticipate partiale se mai aplica o diminuare care depinde de numarul de luni de anticipare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1