Subiect "Carte de munca pierduta, societate falimentata si arhiva de negasit" Deschis de Irina la data: 08/18/2015 6:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Carte de munca pierduta, societate falimentata si arhiva de negasit
Scris de: Irina la data: 08/18/2015 6:39am
Gen:M
Data nasterii:06.07.1958
Stagiul de cotizare:38 de ani 3 luni si 20 de zile
Alte date:Am lucrat la intreprindere de stat timp de 24 de ani, grupa a II a
Intrebare:Am cartea de munca in copie,originalul l-am pierdut. Mai am o adeverinta de la intreprinderea de stat (a fost falimentata)care imi recunoaste perioada in grupa a doua de munca.Arhiva societatii nu este de gasit. Ce pot face? Cei de la Casa de Pensii spun ca daca nu am cum sa dovedesc cei 24 de ani de munca prin adeverinte nu mi se iau in calcul.Dau in judecata? Pe cine? Ajutati-ma, va rog!
Re: Carte de munca pierduta, societate falimentata si arhiva de negasit
Scris de: la pensie la data: 08/19/2015 3:13am
Singura solutie pe care o vedem este sa cautati in continuare arhiva de personal a intreprinderii la care ati lucrat si sa obtineti adeverinta cu stagiul de cotizare.
La falimentarea intreprinderilor arhiva de personal a fost data in administrare unei societati avizata de Directia Arhivelor Statului. In aceste conditii va sfatuim sa incepeti cautarea de la Directia (judeteana) a arhivelor statului unde veti putea gasi intreprinderea care a primit sa administreze arhiva de personal a societatii la care ati lucrat.
Pentru stagiul de 24 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta.in data de 06 ianuarie 2018 la varsta de 59 ani si 6 luni
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1