Subiect "contract de asigurare sociala" Deschis de Maria la data: 08/20/2015 1:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
contract de asigurare sociala
Scris de: Maria la data: 08/20/2015 1:57am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
poate o persoana care are pensie de invaliditate sa incheie facultativ un contract de asigurare sociala pentru completarea pensiei in viitor? multumesc
Re: contract de asigurare sociala
Scris de: blueM la data: 08/20/2015 3:38am
Maria :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
poate o persoana care are pensie de invaliditate sa incheie facultativ un contract de asigurare sociala pentru completarea pensiei in viitor? multumesc

Poate incheia un contract de asigurare cu Casa de pensii de care apartine
Art 6 alin (2) din Legea 263/2010 - Legea pensiilor
"Se pot asigura în sistemul public de pensii, pe bază de contract de asigurare socială, în condiţiile prezentei legi, avocaţii, personalul clerical şi cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate în sistemul public, precum şi ORICE PERSOANA care doreşte să se asigure, respectiv să îşi completeze venitul asigurat".
Re: contract de asigurare sociala
Scris de: la pensie la data: 08/20/2015 9:55am
Raspunsul domnului blueM este corect insa dupa parerea mea nu este justificabila o astfel de asigurare decat in anumite situatii cand stagiul dv de cotizare nu va permite deschiderea unor drepturi. Dv nedand detalii nu putem preciza daca este justificata o astfel de asigurare. Asigurarea sociala pentru cresterea cuntumului pensiei dupa opinia mea nu se justifica.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1