Subiect "data de pensionare" Deschis de Mariana Const la data: 08/26/2015 9:47am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data de pensionare
Scris de: Mariana Const la data: 08/26/2015 9:47am
Gen:F
Data nasterii:06.07.1958
Stagiul de cotizare:33 ani si 6 luni
Alte date:11 ani si 7 luni in grupa aIIa de munca,facultate la zi 3 ani (am adeverinta de la facultate)
Intrebare:in ce data ma pot pensiona:partial anticipa,anticipat fara penalizare,anticipat si cu ce penalizare daca imi depun dosarul la 01.01.2016,limita de varsta.
Va multumesc.
Re: data de pensionare
Scris de: la pensie la data: 08/27/2015 7:22am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a lunii de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 06 septembrie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 2 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 11 ani si 7 luni lucrati in gr II beneficiati de un spor de vechime de 2 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare si realizati stagiul de cotizare de 39 ani si 3 luni.
Pentru stagiul de 11 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite, beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 2 luni adica in data de 06 septembrie 2017 .
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti. Daca o cereti in 01 ianuarie 2016 diminuarea este de 15,75 % iar daca o cereti in 06 ianuarie 2016 diminuarea este de 15 %.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata pentruca pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 39 ani si 2 luni fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare (va lipsesc 2 ani si 11 luni).
Scris de: Mariana Const la data: 10/30/2015 6:16am
Gen:F
Data nasterii:06.07.1958
Stagiul de cotizare:34 ani si 6 luni
Alte date:grupa II 11ani 5 luni si 30 zile,facultate 3 ani la zi
Intrebare:
- dupa depunerea dosarului de pensionare pentru pensie anticipata partiala mai am dreptul sa muncesc pana cand imi vine decizia de pensionare (sunt angajata cu contract durata nedeterminata);
- am recalculat din documentele mele vechimea in munca si daca datele calculate de dumneavoastra raman aceleasi (varsta de pensionare limita de varsta si varsta de pensionare anticipata fara penalizare.
Multumesc si mult respect pentru ajutorul dumneavoastra.
Scris de: la pensie la data: 11/02/2015 4:07am
Dupa depunerea dosarului de pensie anticipata partiala sau anticipata puteti lucra in continuare pana la primirea deciziei de pensionare insa deoarece nu puteti cumula pensia anticipata cu salariu pensia anticipata partiala sau anticipata intra in plata numai din data in care ati depus la Casa de pensii dovada incetarii activitatii
In urma modificarii cu un an a stagiului de cotizare realizat pana acum datele de iesire la pensie pentru limita de varsta si anticipata partiala precum si procentul de diminuare la iesirea la pensie in data de 01 ianuarie 2016 nu se modifica adica
- Iesirea la pensie pentru limita de varsta in 06 septembrie 2017
- Diminuarea pensiei anticipate partiale de 15,75 % daca o cereti in 01 ianuarie 2016.
Se modifica insa stagiul de cotizare cu care trebuie completat stagiul de cotizare realizat pana acum pentru obtinerea pensiei anticipate nediminuate care devine 1 an si 11 luni dar aceasta nu va ajuta cu nimic deoarece daca nu mai aveti alte perioade neluate in calcul nu-l puteti realiza pana in 06 septembrie 2017.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1