Subiect "Pensie handicap" Deschis de Sandu la data: 08/26/2015 6:15pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie handicap
Scris de: Sandu la data: 08/26/2015 6:15pm
Gen: M
Data nasterii: 25/09/1979
Stagiul de cotizare: 0
Alte date:
Intrebare:
Am un handicap fizic de grad 1 (distrofie musculara) si primesc indemnizatia pentru persoane cu handicap. Recent am aflat ca pot primi si pensie de invaliditate.
Imi puteti spune va rog conditiile in care pot primi aceasta pensie si daca pensia se poate primi retroactiv de la data de cand eram in drept sau de la data de cand depun dosarul la casa de pensii.
Re: Pensie handicap
Scris de: la pensie la data: 08/27/2015 10:58am
Pensie de invaliditate conform ultimilor modificari aduse legii pensiilor prin legea 37/2013 se acorda celor care se incadreaza in unul din gradele de invaliditate si care au un stagiu de cotizare fara a se stabili un stagiu minim..
-Incadrarea in unul din gradele de invaliditate o face medicul expert de la comisia de examinare a capacitatii de munca in urma depunerii unui dosar medical si unei examinari. Continutul dosarului il puteti afla adresandu-va medicului expert care va trateaza, medicului de famile sau medicului de la comisia amintita mai sus.
- Realizarea unui stagiu de cotizare se poate face prin incheierea unui contract de asigurare sociala cu Casa de pensii pe o perioada minima acceptata de aceasta. Puteti incerca sa incheiati contract pe 1 luna si daca cei de la Casa de pensii accepta incercati si pe o perioada sub o luna. La incheierea acestui contract trebuie sa platiti o contributie lunara minima care se stabileste anual. In anul 2015 a fost stabilita contributia minima lunara de 223 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1