Subiect "HANDICAP" Deschis de JULYA la data: 08/27/2015 8:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
HANDICAP
Scris de: JULYA la data: 08/27/2015 8:34am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:ASTAZI AM REUSIT SA TREC DE COMISIA DE EXPERTIZA SI MI-A DAT DECIZIA CU GRADUL III. FIIND GRADUL III MI SE VA DA PENSIA MINIMA GARANTATA DE 400 LEI... S-AU 350 LEI ?? TOT AZI AM DEPUS SI DOSARUL LA CASA PENSIILOR, DAR SUNT NEDUMERITA CU GRADUL III. MULTUMESC DIN SUFLET!!
Re: HANDICAP
Scris de: la pensie la data: 08/28/2015 2:46am
Gradul III de invaliditate nu face decat sa micsoreze pensia de invaliditate care si asa nu era prea mare
Conform art 76 alin (3) din legea pensiilor 263/2010 modificat prin legea 37/2013 toti cei care au certificate de handicap anterior angajarii (data angajarii in cazul dv se considera data la care ati incheiat contractul de asigurare socialacu Casa de pensii) au dreptul la stagiu de cotizare potential.
Dupa calculele noastre veti beneficia de un stagiu potential de cca 21 ani si pentru gradul III de invaliditate vi se va acorda un punctaj anual de 0,35 puncte adica un total de 7,35 .
Stagiul complet de cotizare in cazul dv este de 35 ani si in acest caz rezulta un punctaj mediu anual de 0,21 care se corecteaza inmultindul cu 1,07 si rezulta un punctaj mediu corectat de 0,2247 caruia ii corespunde o pensie de invaliditate de 187 lei
Din pacate dupa cate stim noi nu vi se va acorda o pensie sociala de completare deoarece mai aveti indemnizatia de handicap.
Avem rugamintea ca la primirea deciziei de pensionare sa ne comunicati pensia primita pentru a ne putea verifica modul nostrum de calcul.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1