Subiect "DIVERSE" Deschis de JULYA la data: 08/28/2015 4:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
DIVERSE
Scris de: JULYA la data: 08/28/2015 4:08am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:CONTINUARE LA MESAJUL ANTERIOR...AM OMIS SA SPECIFIC PENSIE DE URMAS DUPA SOT... IN CAZUL IN CARE S-AR INTAMPLA CEVA!!!(DOAMNE FERESTE!!)...DEOARECE AR FI MAI AVANTAJOS 50% DIN PENSIA LUI...PROBABIL ??? ... IN CAZUL ASTA VA TREBUI SA RENUNT LA PENSIA MEA DE INVALIDITATE ??? MULTUMESC INCA ODATA PENTRU AJUTOR SI TOT BINELE DIN LUME PT. TOT CEEA CE FACETI.
Re: DIVERSE
Scris de: la pensie la data: 08/29/2015 8:39am
Sotia supravietuitoare cu grad de invaliditate III are dreptul la pensie de urmas dupa sotul sau la varsta standard de pensionare (in cazul dv 63 ani) daca durata casatoriei a fost de minim 15 ani.conform art 85 alin (1) din legea pensiilor 263/2010. In cazul cand durata casatoriei este intre 10 si 15 ani se diminuiaza pensia de urmas.
Sotia supravietuitoare cu grad de invaliditate I sau II are dreptul la pensie de urmas dupa sotul sau la orice varsta.daca durata casatoriei a fost de minim 1 an conform art 85 alin (1) din legea pensiilor 263/2010.
Sotia supravietuitoare care are dreptul la propria pensie si indeplineste si conditiilor pentru pensie de urmas poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie conform art 92 din legea pensiilor 263/2010
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1