Subiect "punctaj pensie" Deschis de henghelz kamelia la data: 08/29/2015 8:38am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj pensie
Scris de: henghelz kamelia la data: 08/29/2015 8:38am
Gen:F
Data nasterii:20.09.1957
Stagiul de cotizare:38 10luni
Alte date:facultate seral
Intrebare:Buna ziua
Am primit Decizia si constat:
-Pt. calculul punctajului lunar,apoi anual,pe anii2001-2006, baza de calcul folosita la virarea contributiei din venit de catre angajator este sal mediu brut stabilit prin legea BUGETULUI ASIG de STAT limitat la 3,5,4 salarii medii pe economie(ex.-ian 2006=5385lei),
-iar CASA de PENSII foloseste pt.acest calcul-salariul mediu brut comunicat de INS in fiecare luna(ex.-ian 2006=5500lei), de aici dezavantajul pt.cei care au realizat mai mult decat 3,5,4 salarii medii brute pe economie in acei ani si ar trebui sa aiba punctaj MAXIM. CE se poate face?Multumesc
Re: punctaj pensie
Scris de: la pensie la data: 08/31/2015 3:17am
Aveti dreptate limitarea salariilor pentru care se plateste CAS are ca baza salariul mediu brut avut in vedere la fundamentarea bugetului asigurarilor de stat pe anul respectiv.
Acestea sunt prezentate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
In ceiace priveste eroarea facuta de Casa de pensii la limitarea sumelor introduse in calcul noi presupunem ca aceasta gresala nu apartine Casei de pensii ci angajatorului.
Casa de pensii introduce in calculul punctajului pensiei suma pentru care s-a platit CAS iar aceasta suma este stabilita de angajator si comunicata lunar Casei de pensii.
Pentru a verifica daca avem dreptate cereti de la Casa de pensii “Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001”. La cerere Casa de pensii va va elibera un tabel cu sumele lunare realizate si sumele pentru care s-a platit CAS. Daca este asa cum presupunem noi si gresala este a angajatorului credem ca rectificarea este dificila sau chiar imposibila. Incercati totusi sa cereti informatii la angajator, Casa de pensii si Inspectoratul Teritorial de Munca.
Scris de: henghelz kamelia la data: 08/31/2015 4:50am
la pensie :
Aveti dreptate limitarea salariilor pentru care se plateste CAS are ca baza salariul mediu brut avut in vedere la fundamentarea bugetului asigurarilor de stat pe anul respectiv.
Acestea sunt prezentate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
In ceiace priveste eroarea facuta de Casa de pensii la limitarea sumelor introduse in calcul noi presupunem ca aceasta gresala nu apartine Casei de pensii ci angajatorului.
Casa de pensii introduce in calculul punctajului pensiei suma pentru care s-a platit CAS iar aceasta suma este stabilita de angajator si comunicata lunar Casei de pensii.
Pentru a verifica daca avem dreptate cereti de la Casa de pensii “Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001”. La cerere Casa de pensii va va elibera un tabel cu sumele lunare realizate si sumele pentru care s-a platit CAS. Daca este asa cum presupunem noi si gresala este a angajatorului credem ca rectificarea este dificila sau chiar imposibila. Incercati totusi sa cereti informatii la angajator, Casa de pensii si Inspectoratul Teritorial de Munca.

Multumesc pentru raspuns,
Dar asa cum scrie si la dvs pe sit-angajatorul(bugetar)a platit contributia conform normelor bugetare stabilite prin LEGEA de atunci(se vede si din fisa cu stgiul de cotizare pe care o am(ex=2006=5385lei), CASA de Pensii insa foloseste la calculul punctajului- salariul mediu brut comunicat de INS(ex=2006=5500lei).Algoritmul de calcul al punctajului NU este corelat, corect sau ales special asa de programul de calcul al casei de pensii?CE se poate face.Multumesc
Scris de: la pensie la data: 08/31/2015 8:11am
Daca aveti situatia cu sumele pentru care angajatorul a platit CAS, acestea se incadreaza in limitele prezentate de noi pe site si Casa de pensii a introdus in calculul punctajului pensiei sume mai mici atunci urmati urmatorii pasi de contestare :
- Depunerea la registratura Casei de pensii a unei contestatii catre Comisia Centrala de Contestatii.
- Daca raspunsul nu este cel corect sau daca raspunsul dureaza mai mult de o perioada rezonabila de 3-4 luni puteti trece la pasul urmator si actionati in justitie Casa de pensii (la tribunal). Actiunea este scutita de taxe.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1