Subiect "procedura suspendare" Deschis de issa la data: 08/29/2015 10:26am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
procedura suspendare
Scris de: issa la data: 08/29/2015 10:26am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
ce se intampla in urmatoarea situatie:
-sunt pensionar de invaliditate,am semnat un ctr individual de munca cu un angajator dar nu am fost la comisia de expertiza pentru a ma depensiona.
nu am ridicat pensia in luna in care am luat salariul ca si angajat,casa de pensii ma pot depensiona ? sau au dreptul de a-si recupera banii?
va multumesc!
Re: procedura suspendare
Scris de: la pensie la data: 08/31/2015 5:00am
Nu ati precizat gradul de invaliditate si daca programul de lucru este cu norma intreaga sau timp partial
Conform art 114 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 pensia de invaliditate se suspenda daca nu mai indepliniti conditiile de acordare a pensiei respective.
Desi in legea pensiilor se prevede ca suspendarea intervine in luna urmatoare, daca nu ati facut cerere de suspendare incopatibilitatea va putea fi constatata dupa doua luni.
Pensia acordata pe perioada suspendarii se recupereaza numai daca ati ridicat-o.
Pensia va putea fi reluata la cerere daca nu mai sunteti angajat si daca mai sunteti incadrat in un grad de invaliditate la data incetarii contractului de munca.
Scris de: issa la data: 08/31/2015 10:11am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc pt raspuns!
gradul meu este 3,program de 4 ore;m-am hazardat la 8 ore si am dat-o n bara...
am cerut demisia incepand cu luna septembrie-maine;am avut ca si perioada de lucru 7 zile ,dar fara a primit vreun ban de la angajator;
voi merge la casa de pensii sa-mi ridic banii pt luna august si cer reluarea pensiei in sept?
Scris de: la pensie la data: 08/31/2015 12:03pm
Este mai intelept asa
Totusi este foarte neclara situatia dv. Este important cum apareti in situatia care este trimisa de angajator la Casa de pensii pe luna august
Daca in luna august apareti cu program de lucru cu norma intreaga va trebui sa restituiti pensia pe acea perioada iar reluarea in plata a pensiei se va face incepand cu luna urmatoare celei in care inceteaza programul de 8 ore deci probabil cu luna octombrie daca depuneti cerere in luna septembrie de reluare a platii pensiei.
Daca apareti in situatie cu program de jumatate de norma totul este simplu, pensia nu se mai suspenda.
Scris de: issa la data: 09/01/2015 6:29am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!
multumesc pt raspuns,din pacate nu are cine sa ma indrume ,doar aici am gasit raspunsul,va cer iertare poate ca indraznesc sa va tot scriu...
Cim nu a fost inregistrat in revisal,nu am primit niciun ban,efectiv am facut voluntariat.
Nu cred ca,casa de pensii a avut vreme sa suspende banii pt luna august,iar incepand cu 1 septembrie nu mai figurez ca si angajat.
situatia cred ca se simplifica asa,am sa va scriu daca se iveste o modif legata de aceasta situatie;
Cel mai simplu ar fi fost daca nu anuntam casa de pensii despre cim,care factic a durat 7 zile.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1