Subiect "Pensie invaliditate" Deschis de Monica S la data: 09/01/2015 6:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie invaliditate
Scris de: Monica S la data: 09/01/2015 6:43am
Gen: M
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:24 ani
Alte date: Diabet tip 2, amputare 2 degete picior
Intrebare: Buna ziua,
Tatal meu este suferind de diabet tip 2.Recent au fost amputate cate un deget de la fiecare picior. Mentionez ca nu este angajat in acest moment. Doresc sa stiu daca ar putea beneficia de pensie de handicap, sau altfel de pensie, dat fiind faptul ca are un stagiu de cotizare destul de mic, aproximativ 24 ani.
Mentionez ca in luna noimebrie tata implineste 60 de ani.
Multumesc frumos.
Re: Pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 09/02/2015 2:34am
Poate beneficia de pensie de invaliditate daca se prezinta cu un dosar medical la Comisia de evaluare a capacitatii de munca de pe langa Casa teritoriala de pensii de care apartine domiciliul lui si aceasta il incadreaza in unul din gradele de invaliditate.
Informatii privind dosarul medical le primiti de la medicul de familie, medicul curant sau mergand la Casa de pensii.
Scris de: Monica S la data: 09/04/2015 6:30am
Gen:M
Data nasterii:24.11.1955
Alte date: Diabet tip 2
Intrebare: Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Doream sa va intreb daca pentru a iesi la pensie anticipata este nevoie de stagiu de cotizare de cat? Asta in cazul in care nu vom reusi sa ii facem dosar de pensionare pe caz de boala.

Multumesc din suflet.
Scris de: la pensie la data: 09/04/2015 7:20am
Nu poate beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata, pentruca pentru aceasta trebuie sa aiba varsta minima de 60 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Scris de: Monica S la data: 09/04/2015 7:43am
Gen:M
Data nasterii:24.11.1955
Alte date:
Intrebare:
Multumesc din suflet !
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1