Subiect "data iesire la pensie" Deschis de Moldovan vasile la data: 09/06/2015 9:25am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
data iesire la pensie
Scris de: Moldovan vasile la data: 09/06/2015 9:25am
Gen:M
Data nasterii:18.07.1954
Stagiul de cotizare:40.8
Alte date:stagiul militar 1.4ani
Intrebare:
Angajat la data de 01.08.1973
Ani lucrati 42,din care 7 ani in grII si stagiu militar 1an si 4 luni.
Va rog sa imi spuneti cand pot sa ma pensionez anticipa/anticipat partial si cu ce penalizare?

As dori sa m-ai intreb daca la calculul pensiei se i-a in calcul salariul brut pe toata perioada lucrata?
Re: data iesire la pensie
Scris de: la pensie la data: 09/07/2015 4:37am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 18 iulie 2019 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in gr II beneficiati de un spor de vechime de 1 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar si realizati stagiul decotizare total de 43 ani si 9 luni.
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite, beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 64 ani adica in data de 18 iulie 2018 .
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea pensiei anticipate partiale depinde de data la care o cereti. Daca o cereti in 18 septembrie 2015 diminuarea va fi de 25,5 %
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata daca va completati stagiul de cotizare cu 7 luni si realizati stagiul total de cotizare de 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
La calculul punctajului pensiei inainte de aprilie 2001 se ia in calcul salariul tarifar plus sporurile cu caracter permanent (vechime, conditii de munca, ore de noapte). Sumele primite pentru ore suplimentare sau acord global sau individual se iau in calcul numai daca obtineti adeverinte de la angajator cu aceste sume si deschideti actiune in justitie pentru luarea lor in calcul conform deciziilor ICCJ nr 5/2010 respectiv 19/2011.
Dupa aprilie 2001 la calculul punctajului pensiei se iau in calcul sumele pentru care s-a platit CAS (inclusiv cele pentru ore suplimentare sau acord global sau individual )
Cititi mai multe amanunte pe pagina de pe site de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1