Subiect "punctaj suplimentar pentru grupa da munca" Deschis de OLAR MARIANA la data: 09/07/2015 4:50am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punctaj suplimentar pentru grupa da munca
Scris de: OLAR MARIANA la data: 09/07/2015 4:50am
Gen:F
Data nasterii:11.12.1958
Stagiul de cotizare:31ani si 11 luni
Alte date:grupa I din 18.08.1983-1.11.1987; grupa II din 1.11.1987-1.04.2001
Intrebare:Am folosit programul gratuit de calcul pensie dar nu stiu unde sa introduc datele pentru calculul punctajului suplimentar pentru grupa de munca.va rog sa ma ajutati.Multumesc.
Re: punctaj suplimentar pentru grupa da munca
Scris de: la pensie la data: 09/09/2015 5:44am
Am verificat datele introduse de dv program si avem urmatoarele observatii
1. Introduceti codul F in luna iulie 1983 pentruca aceasta luna se considera in vacanta ultimului an de facultate.
2 In lunile ianuarie - martie 1992 introduceti spor de vechime 6 %
3 Am calculat noi punctajul suplimentar pentru stagiile de cotizare in grupele de munca indicate si pentru datele introduse uin program si a rezultat 6,06293 puncte. Acest punctaj trebuie sa-l introduceti dv in caseta Punctaj suplimentar grupa de munca din pagina de intrare in program cu datele personale.
4 Pentru cresterea preciziei rezultatului calculului trebuie facute urmatoarele corectii
- Se retine punctajul total realizat iesit din calcul
- Se calculeaza punctajul mediu anual necorectat prin impartirea punctajului total realizat la stagiul complet de cotizare. Incazul dv se foloseste stagiul complet de cotizare de 31 ani si 3 luni (31,25) retinand 5 zecimale
- Se corecteaza punctajul mediu anual realizat cu un coeficient de corectie stabilit anual. In anul 2015 coeficientul de corectie a fost stabilit la 1,07 retinand 5 zecimale.
- Se calculeaza valoarea pensiei inmultind punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie din data iesirii la pensie. In prezent valoarea punctului de pensie este de 830,20 lei rotunjind in plus la lei .
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1