Subiect "se considera vechime 3 ani de profesionala ,ucenic la locul de munca??" Deschis de Nicolaie Cornelia la data: 09/18/2015 10:36am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
se considera vechime 3 ani de profesionala ,ucenic la locul de munca??
Scris de: Nicolaie Cornelia la data: 09/18/2015 10:36am
Gen:f
Data nasterii:11.01.1957
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:
Intrebare:se considera vechime scoala profesionala ucenic la locul de munca 3 ani??Mentionez ca am terminat scoala profesionala in anul 1976 si am lucrat in domeniu inca 2 ani si o luna.locul de munca unde lucram era in grupa a 2-a.ce acte trebuiesc depuse la Oficiul de Pensii??Contractul de ucenic??Va rog sa ma ajutati sa stiu ce sa fac.Am treminat Scoala profesionala ucenic la locul de munca in meseria de strungar.
Re: se considera vechime 3 ani de profesionala ,ucenic la locul de munca??
Scris de: la pensie la data: 09/21/2015 4:44am
Situatia dv este neclara.
Au fost doua forme de calificare
- Scoala profesionala in care elevii au facut practica in productie si care dupa terminarea scolii profesionale au fost repartizati in productie. In acest caz perioada scolii profesionale nu se considera stagiu de cotizare.
- Angajarea cu contract de munca la intreprindere ca ucenic pentru calificare la locul de munca, iar dupa orele de program urmau cursuri teoretice. La aceasta forma de calificare perioada de ucenicie este considerata stagiu de cotizare si poate fi dovedita prin inscrisul din carnetul de munca sau prin adeverinta, daca nu este inscrisa in carnetul de munca.
Stagiul lucrat in grupa de munca se dovedeste prin adeverinta eliberata de angajator.
Scris de: Maria la data: 02/26/2016 11:03am
la pensie :
- Scoala profesionala in care elevii au facut practica in productie si care dupa terminarea scolii profesionale au fost repartizati in productie. In acest caz perioada scolii profesionale nu se considera stagiu de cotizare.
- Angajarea cu contract de munca la intreprindere ca ucenic pentru calificare la locul de munca, iar dupa orele de program urmau cursuri teoretice. La aceasta forma de calificare perioada de ucenicie este considerata stagiu de cotizare si poate fi dovedita prin inscrisul din carnetul de munca sau prin adeverinta, daca nu este inscrisa in carnetul de munca.
Stagiul lucrat in grupa de munca se dovedeste prin adeverinta eliberata de angajator.
Scris de: Maria la data: 02/26/2016 11:06am
Maria :
la pensie :

" Casa de pensie nu ia in calcul adeverintele de la angajator. Pentru considerarea vechimii trebuie hotarare judecatoresaca"
Scris de: la pensie la data: 02/29/2016 1:30am
Nu intelegem ce ati vrut sa spuneti.
Daca ati vrut sa faceti o corectie la raspunsul dat de noi doamnei Nicolaie Cornelia aveti dreptate pe jumatate.
In raspunsul dat de noi doamnei Nicolaie am precizat ca in cazul celor care au urmat scoala profesionala cu practica in productie perioada practicii nu se ia in calculul stagiului de cotizare pentruca atunci nu cunosteam decizia ICCJ 18/2015. Acum putem preciza ca pentru a beneficia de stagiul de cotizare pentru perioada de practica in productie cei care au urmat scoala profesionala trebuie sa deschida o actiune in justitie in care sa invoce prevederile Deciziei ICCJ 18/2015.
Cei care s-au calificat prin ucenicie la locul de munca au inscrisa aceasta perioada in carnetul de munca si li se recunoaste aceasta perioada ca stagiu de cotizare fara a deschide actiune in justitie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1