Subiect "sfat pensie 4" Deschis de sandu la data: 09/19/2015 3:24pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
sfat pensie 4
Scris de: sandu la data: 09/19/2015 3:24pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Un militar pensionat anticipat (pe legea 223/2015, art 17)se poate angaja la o societate comerciala, pt a obtine un venit suplimentar?? Exista vreo prevedere care sa interzica acest lucru?
Re: sfat pensie 4
Scris de: la pensie la data: 09/21/2015 7:18am
Facem urmatoarele mentiuni
- Legea 223/2015 intra in vigoare in 01 ianuarie 2016.
- Prin intrarea in vigoare a legii pensiilor 223/2015 pensionarii militari nu mai fac parte din sistemul public de pensii si nu vom mai putea raspunde mesajelor primite de la pensionarii militari sau viitorii pensionari militari deoarece nu avem acces la anumite instructiuni sau norme care nu sunt facute publice.
Totusi in cazul dv va putem preciza ca articolul 76 alin (1) litera a) din legea pensiilor 223/2015 va da dreptul sa cumulati pensia de serviciu (pentru limita de varsta, anticipata sau anticipata partiala) cu salariul obtinut pe contract in domeniul public indiferent de salariu.
Re: reply sfat pensie 4
Scris de: sandu la data: 09/21/2015 11:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc pt raspuns. Am apelat la consilierea dvs pt ca am apreciat profesionalismul de care dati dovada. Inteleg ca nu va fi nicio problema daca, fiind pensionat militar anticipat, ma voi angaja la o societate comerciala cu capital privat pt completarea veniturilor. Da? Va sunt recunoscator pt exceptia facuta in cazul meu.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1