Subiect "Influenta gradului de invaliditate, asupra cuantumului pensiei" Deschis de Jane STAN la data: 09/19/2015 6:12pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Influenta gradului de invaliditate, asupra cuantumului pensiei
Scris de: Jane STAN la data: 09/19/2015 6:12pm
Gen: M
Data nasterii: 19.09.1953
Stagiul de cotizare: 35 ani si 6 luni
Alte date: conditii normale de munca
Intrebare: Intai va salut si apoi pun intrebarea ! Am iesit la pensie de invaliditate (gradul II) in ianuarie 2009 - pana in prezent, iar la acea data am avut stagiul de cotizare de 35 ani si 6 luni. Intr-un raspuns dat de dvs. unei doamne, in data de 30 iulie 2015, spuneati asa: "Punctajul si valoarea pensiei de invaliditate depind de salariile (veniturile) realizate de dv in perioada lucrata si de gradul de invaliditate". In acest context, va rog sa-mi spuneti ce influenta a avut gradul meu de invaliditate (II), asupra punctajului si valorii (cuantumul) pensiei ? Mie mi s-a parut ca pensia mea a fost calculata ca si o pensie pentru limita de varsta, dar, vazand acest raspuns al dvs., as vrea sa ma luminati dvs.
Multumesc !
Re: Influenta gradului de invaliditate, asupra cuantumului pensiei
Scris de: la pensie la data: 09/21/2015 7:28am
In cazul dv gradul de invaliditate nu a avut nicio influenta asupra punctajului pensiei pentruca dv la data pensionarii aveati indeplinit stagiul complet de cotizare de 35 ani si nu ati primit stagiu potential.
Cei care la data pensionarii nu au indeplinit stagiul complet de cotizare primesc un stagiu potential cu diferenta pana la stagiul complet de cotizare pentru care se acorda un punctaj anual ce depinde de gradul de invaliditate.
Deci doamna la care am dat raspunsul probabil nu avea indeplinit stagiul complet de cotizare si din acea cauza a primit acesl raspuns.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1