Subiect "Data pensionarii" Deschis de Szilaghi Vasile la data: 09/21/2015 4:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data pensionarii
Scris de: Szilaghi Vasile la data: 09/21/2015 4:45am
Gen:M
Data nasterii:02 10 1955
Stagiul de cotizare:40 de ani,2 luni,6 zile
Alte date:Gr.I 17.10.'72-20.02'74:1an,4luni,3zile
Gr.II12.04.'74-27.06'75 si25.12'76-01.04'01:
25 de ani,5 luni,douazeci si una de zile
1.Cand ma pot pensiona ?
2.Care este punctajul suplimentar pentru grupele de munca?
Cu un deosebit respect,va multumeste,
Szilaghi Vasile
Re: Data pensionarii
Scris de: la pensie la data: 09/22/2015 8:47am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 02 octombrie 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 1 an si 4 luni in gr I si 25 ani si 5 luni in grupa II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 7 ani si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare de 47 ani si 5 luni.
Pentru stagiul de cotizare de 1 an si 4 luni in conditii speciale nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare deoarece acesta este sub 2 ani si atunci se cumuleaza la stagiul de cotizare in conditii deosebite
Pentru stagiul de 26 ani si 9 luni in conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 6 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Nu va putem calcula punctajul suplimentar pentru stagiile in grupele de munca deoarece acesta depinde de punctajele anuale realizate de dv in perioada lucrata in grupele de munca
Am verificat programele deschise si am observat ca este deschis un program de calcul pe numele dv dar din pacate nu putem sa utilizam datele introduse in program pentruca in perioada indicata de dv ca a fost lucrata in gr II sunt 26 luni in care nu ati introdus salarii si nu stim motivul. Daca veniti cu explicatii pentru aceasta perioada va vom face calculul punctajului suplimentar pentru stagiile in grupele de munca.
Scris de: Szilaghi Vasile la data: 09/22/2015 9:36am
Gen:M
Data nasterii:02 10 1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:Am adaugat cele 26 luni lipsa la gr.II.
Intrebare:Pot afla punctajul suplimentar?
Cu respect,va multumesc,
Szilaghi Vasile
Scris de: la pensie la data: 09/23/2015 3:49am
Am calculat punctajul suplimentar pentru stagiile in grupele de munca in perioadele mentionate de dv si pentru datele introduse in program si a rezultat 7,40377 puncte pe care trebuie sa le introduceti dv in pagina de intrare in caseta corespunzatoare.
Daca va pensionati cu pensie pentru limita de varsta in acest an 2015 rezultatul iesit din calcul corectati-l inmultindu-l cu coeficientul de corectie de 1,07 .
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1