Subiect "Buna ziua. Ma intereseaza cum se impoziteaza suma primita ca diferenta. Pentru sanatate se calculeaza cu scaderea sumei de 740 ? iar pentru impozit se scade 1000 din si restul se impoziteaza ?" Deschis de angela la data: 09/29/2015 2:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Buna ziua. Ma intereseaza cum se impoziteaza suma primita ca diferenta. Pentru sanatate se calculeaza cu scaderea sumei de 740 ? iar pentru impozit se scade 1000 din si restul se impoziteaza ?
Scris de: angela la data: 09/29/2015 2:45am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Re: Buna ziua. Ma intereseaza cum se impoziteaza suma primita ca diferenta. Pentru sanatate se calculeaza cu scaderea sumei de 740 ? iar pentru impozit se scade 1000 din si restul se impoziteaza ?
Scris de: la pensie la data: 09/30/2015 4:11am
V-am explicat la mesajul anterior cum se face impozitarea diferentelor primite in urma recalcularii dar se pare ca nu ati inteles.
Suma totala primita in urma recalcularii se imparte pe lunile in care pensia a crescut si apoi se calculeaza contributia la CASS si impozit la pensia marita din care se scad sumele platite si rezulta sumele ce trebuie platite pe fiecare luna.
De exemplu in prima luna ati primit o pensie de 1200 lei iar dupa recalculare pensia a crescut la 1300 lei
La pensia de 1200 lei ati platit CASS 25 lei si impozit de 28 lei
La pensia de 1300 lei trebuia sa platiti CASS 31 lei si impozit 43 lei.
Deci pentru suma de 100 lei primita in urma recalcularii in prima luna trebuie sa platiti diferentele de 6 lei CASS si 15 lei impozit.
Si asa se calculeaza pentru toate lunile pentru care ati primit sume in urma recalcularii si se aduna diferentele.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1