Subiect "grupa de munca" Deschis de Boranda Atena la data: 09/30/2015 6:39am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupa de munca
Scris de: Boranda Atena la data: 09/30/2015 6:39am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am castigat un proces(hotarare definitiva si irevocabila)pentru obtinerea grupei a II a de munca pe perioada mai 1985 - aprilie 2001 - 16 ani.
Va rog sa-mi spuneti ce drepuri decurg in urma acestei sentinte. Cati ani mi se reduc din varsta de pensionare si daca mi se da si punctaj suplimentar la pensie (bani). Va multumesc.
Re: grupa de munca
Scris de: la pensie la data: 10/01/2015 8:08am
Pentru stagiul de cotizare de 16 ani in gr II de munca, asimilata cu conditii deosebite, beneficiati de urmatoarele drepturi
- Un stagiu de cotizare aferent de 4 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare.
- Reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani si 6 luni
- Majorarea cu 25 % a punctajelor lunare realizate pe perioada lucrata in gr II de munca. Aceasta influenteaza valoarea pensiei.
Scris de: Boranda Atena la data: 10/01/2015 1:58pm
Gen:F
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va rog sa ma lamuriti mai bine, intrucat raspunsul dumneavoastra nu l-am inteles prea bine.
Pe perioada 1985-2001 am castigat grupa a II a de munca prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.Ma intereseaza daca pentru aceasta perioada beneficiez si de suplimentarea punctajului de pensie avand in vedere ca instanta nu a obligat intreprinderea sa plateasca contributiile pentru aceasta perioada catre Stat. Mentionez ca toata aceasta perioada este pana in 2001. Va multumesc.
Scris de: la pensie la data: 10/02/2015 2:26am
Mai clar decat in raspunsul anterior nu va putem preciza.
Pe perioada stagiului de cotizare in grupa II de munca se acorda un punctaj calculat prin majorarea cu 25 % a punctajelor realizate in acea perioada. Acest punctaj suplimentar duce la cresterea punctajului mediu al pensiei si la cresterea valorii pensiei.
In perioada anterioara lui 01 aprilie 2001 angajatorii nu au platit contributie de asigurari sociale defalcate pe angajati ci aceasta s-a platit pentru intregul fond de salarii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1