Subiect "Blocare, Nelamurire" Deschis de Barlea Gheorghe ( Victor) la data: 10/06/2015 11:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Blocare, Nelamurire
Scris de: Barlea Gheorghe ( Victor) la data: 10/06/2015 11:46am
Gen:M
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:38 ani / fara armata
Alte date:
Intrebare:Nu stiu ce suma sa trec in tabelul dumneavoastra pentru calculul pensiei, deoarece in cartea de munca, la rubrica Retributie tarifara lunara apar mai multe...!!! Adica: In 1993 = O suma EX 29840 mai jos: comp.10160 / Se aduna cele doua ? Alta varianta: In 2006 O suma EX 553 ...apoi +15% stres, +15% fidelitate, + 25% vechime. Aici este nelamurirea. Ce sume trec? ..la cele doua variante? VA MULTUMESC!
Re: Blocare, Nelamurire
Scris de: la pensie la data: 10/07/2015 3:07am
A existat o Hotarare de Guvern care a prevazut ca sporurile sa fie incluse in salariile inscrise in carnetul de munca incepand cu septembrie 1992. Nu toti functionarii angajatorilor s-au conformat acestei hotarari si au continuat inscrierea separata a sporurilor.
In primul exemplu a doua suma este o suma fixa care s-a acordat pentru compensarea unor cresteri de preturi. Din pacate din cauza ca aceasta inscriere in carnetul de munca este o abatere a prevederilor legale nu suntem siguri daca suma mica a fost inclusa in suma mare. Presupunem ca nu si in acest caz va sfatuim sa treceti suma mare in coloana salarii tarifare si suma mica in coloana Sporuri in suma fixa
In al doilea exemplu este tot o abatere de la instructiunilor de completare a carnetelor de munca insa este clar ca sporurile nu sunt incluse in salariu. In acest caz va sfatuim sa treceti suma mare in coloana salarii tarifare si sporurile cumulate in coloana Sporuri in %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1