Subiect "Adeverinta" Deschis de bogdan nicolae la data: 10/08/2015 5:44am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Adeverinta
Scris de: bogdan nicolae la data: 10/08/2015 5:44am
Gen:M
Data nasterii:08.12.1951
Stagiul de cotizare:
Alte date:Am depus dosar pensie anticipata cu penalizare 15.07.2015
Intrebare:Cu permisiunea d-voastra va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.In perioada 1996-2001 am avut pe langa functia de baza si un contract de munca de 1/2 norma inregistrat la ITM cu plata contributiilor aferente inclusiv pensie.Primesc adeverita vizata de ITM de la firma la care am fost angajat pentru perioada respectiva.In decizia de pensionare la motivare mi se spune"Conf.art.172 din legea 263/2010 pentru perioadele anterioare datei de 01.04.2001 se valorifica o data perioada cea mai favorabila"cu alte cuvinte nu mi se ia in calcul la stabilirea venitului brut veniturile aferente acestei perioade desi eu am cotizat pentru pensie.Este corect asa ceva?Va multumesc
Re: Adeverinta
Scris de: la pensie la data: 10/09/2015 4:27am
Dupa opinia noastra nu este corect ci este o interpretare gresita a prevederilor art 172 din legea pensiilor 263/2010 deoarece aceste prevederi se refera la o persoana care a fost asigurata simultan inainte de 01 aprilie 2001 in doua sau mai multe sisteme de asigurari sociale (exemplu sistemul asigurarilor sociale de stat, sistemul asigurarilor pentru agricultori sau sistemul asigurarilor pentru militari ) iar noi credem ca ati lucrat la doi angajatori care au platit contributie de asigurari sociale numai la sistemul asigurarilor sociale de stat
Argumentele pentru care trebuie sa faceti contestatie sunt
- Conform art 96 din legea pensiilor 263/2010 si art 71 din Normele de aplicare a acestei legi aprobate prin HG 257/2011 punctajul lunar se calculeaza prin raportarea venitului lunar, care a constituit baza de calcul a contributiei de asigurari sociale, la castigul mediu brut pe economie din luna respectiva
-Conform art 18 din normele de aplicare ale legii pensiilor 19/2000 aprobate prin ordinul 340/2001 care au fost in vigoare in perioada inainte de 01 aprilie 2001, baza lunara de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale o constituie venitul brut realizat lunar de catre asiguratii care se gasesc in situatia de la art 5 alin (1) pct I (persoane care desfasoara activitati pe baza de contract de munca si functionari publici). In art 19 la aceleasi norme de aplicare se precizeaza ca venitul brut realizat de aceste categorii de persoane sunt incluse si acele venituri in bani sau natura care sunt obtinute ca urmare a desfasurarii unor activitati remunerate, in folosul unorv entitati, altele decat angajatorul la care deruleaza activitatea de baza.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1