Subiect "stagiu incomplet de cotizare pentru o persoana plecata in strainatate" Deschis de Hobeanu Teisoara la data: 10/08/2015 2:26pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
stagiu incomplet de cotizare pentru o persoana plecata in strainatate
Scris de: Hobeanu Teisoara la data: 10/08/2015 2:26pm
Gen:f
Data nasterii:08.10.1955
Stagiul de cotizare:30 ani
Alte date: actual cu domiciliul in strainatate
Intrebare:Va rog sa imi spuneti cat este penalizarea in cazul in care imi lipsesc 3 luni din stagiul minim de cotizare (am calculat in programul Dvs. ca acesta este de 30 ani si 3 luni).
Exista posibilitatea sa inchei un contract cu casa de pensii sa platesc contributia pentru cele 3 luni, astfel incat sa am stagiul minim complet?
Poate sa vina cineva sa depuna actele necesare si dosarul de pensie daca eu nu sunt in tara, eventual cu o procura?
Mentionez ca nu mai am CI din Romania (dar sunt si cetatean roman) ci doar pasaport american. Ce documente sunt necesare pentru dosarul de pensie?
Va multumesc.
Re: stagiu incomplet de cotizare pentru o persoana plecata in strainatate
Scris de: la pensie la data: 10/09/2015 10:06am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 08 ianuarie 2016 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani siv 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta in data de 08 ianuarie 2016 nu trebuie sa aveti stagiul complet de cotizare ci stagiul minim decotizare de 15 ani, conditie pe care o indepliniti si deci nu mai trebuie sa va completati stagiul de cotizare.
Dosarul de pensionare in Romania poate fi depus de catre o cunostinta a dv din Romania imputernicita prin procura eliberata de ambasada Romaniei sau de catre un consulat al tarii noastre. Retineti ca in procura trebuie sa fie specificat CNP-ul dv (codul numeric personal pe care l-ati avut in Romania).
Deasemeni in procura trebuie ca persoana imputernicita sa depuna dosarul sa fie imputernicita sa prezinte carnetul dv de munca la Casa de pensii pentru a fi scanat.
Dosarul dv de pensionare se depune la Casa teritoriala de pensii de care apartine domiciliul persoanei imputernicite.
Actele pe care trebuie sa le contina dosarul de pensie le gasiti la adresa de mai jos, adaptate situatiei dv
http://www.pensiiprahova.ro/prestatii/pensii/limita-de-varsta/acte-necesare/
Daca aveti unele nelamuriri reveniti cu intrebari punctuale si vom incerca sa va raspundem.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1