Subiect "grupa de munca" Deschis de vasile maria la data: 10/09/2015 4:48am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupa de munca
Scris de: vasile maria la data: 10/09/2015 4:48am
Gen:f
Data nasterii:10.02.1957
Stagiul de cotizare:39 ani (01.09.1976 data angajarii)
Alte date:perioada 01.04.1988-01.04.1995 detin o adeverinta datata 2014, de grupa a-II-a de munca in procent de 100% lucrând in unitati de constructii- montaj.Perioada de 02.04.1990-01.04.1995 o am inscrisa si in cartea de munca la acea data.
Intrebare:care perioada se ia in calcul la punctajul anual pentru gr de munca ,in ce procent,si daca puteti sa-mi calculati acest procent? Am o baza de calcul in programul dvs.Va multumesc anticipat.
Re: grupa de munca
Scris de: la pensie la data: 10/12/2015 2:01am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 10 octombrie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Luarea in calcul a celei de a doua perioada este nesigura si sfatul nostru este sa cereti si pentru aceasta adeverinta la angajator. In prima perioada se iau in calcul 7 ani in grupa II iar in a doua perioada 5 ani fara o zi adica 4 ani 11 luni si 29 zile.
Pentru stagiul de 11 ani si 11 luni lucrat in gr II beneficiati de un spor de vechime de 2 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul de cotizare total de 41 ani si 10 luni.
Pentru stagiul de cotizare de 11 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
La punctajul anual suplimentar pentru perioada de munca se ia in calcul intreaga perioada recunoscuta a fi lucrata in grupa II de munca majorand punctajele lunare realizate in aceasta perioada cu 25 %.
Am verificat datele introduse de dv in programul deschis si avem o nelamurire in privinta sporurilor introduse si din aceasta cauza nu va putem calcula punctajul suplimentar pe perioada lucrata in grupa de munca.
Adica pana in martie 1988 ati introdus corect sporul de vechime calculat asa cum explicam noi pe site la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Incepand din aprilie 1988 ati incetat introducerea sporului de vechime in procente in schimb ati introdus sporuri in suma fixa. Nu stim daca in sporurile in suma fixa ati inclus si sporul de vechime si din aceasta cauza nu va putem calcula punctajul suplimentar pentru stagiul in grupa II de munca.
Va rugam sa reveniti cu precizari.
Scris de: Vasile Maria la data: 10/15/2015 5:45am
Gen:f
Data nasterii:10.02.1957
Stagiul de cotizare:39
Alte date:
Intrebare:
1. Revennind la datele comunicate initial de mine, perioada 01.04.1988-01.04.1995 de grupa aIIa de munca ,este inscrisa in adeverinta datata 2014, asta inseamna in total 7 ani de grupa. .
Cealalta perioada de 4 ani, 11 luni si 29 zile(02.04.1990-01.04.1995) este inclusa si ea in adeverinta dar si in cartea de munca.
ÃŽntrebarea mea era:
care perioada se ia in calcul la punctajul anual pentru gr. de munca (7 ani ,sau 4 ani 11 luni si 29 zile) ,in ce procent,si daca puteti sa-mi calculati acest procent?
La data aceasta de ce pensie pot beneficia?
2. In privinta sporurilor introduse:
Dupa aprilie 1988 in suma fixa din program, am inclus si sporul de vechime alaturi de alte sporuri legale. Mutumesc si sper acum, sa puteti sa-mi calculati punctajul suplimentar pe perioada lucrata in grupa de munca.
Scris de: la pensie la data: 10/19/2015 6:09am
Regretam ca in raspunsul anterior din neatentie nu am observat ca a doua perioada este inclusa in prima si am calculat gresit
Calculul corect este
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 10 octombrie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Se ia in calcul perioada de 7 ani lucrati in grupa de munca
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in gr II beneficiati de un spor de vechime de 1 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati stagiul de cotizare total de 40 ani si 9 luni.
Pentru stagiul de cotizare de 7 ani lucrat in gr II echivalata cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 8 luni adica in 10 octombrie 2016.
La punctajul anual suplimentar pentru perioada de munca se ia in calcul intreaga perioada recunoscuta a fi lucrata in grupa II de munca majorand punctajele lunare realizate in aceasta perioada cu 25 %.
In urma precizarilor facute de dv am calculat punctajul suplimentar pentru perioada de 7 ani lucrata in grupa de munca si datele introduse de dv in program si a rezultat un punctaj de 1,70733 puncte. Acesta trebuie introdus in pagina de intrare in program in caseta corespunzatoare.
Rezultatul calculului de pe site trebuie corectat astfel
- Corectia pentru stagiul complet de cotizare
Deoarece stagiul dv complet de cotizare este 30 ani si 8 luni punctajul mediu al pensiei se calculeaza impartind punctajul total realizat la 30,6666
- Corectia conform art 170 din legea pensiilor
Aceasta corectie se face inmultind punctajul mediu calculat mai sus cu indicele de corectie acordat pentru cei care ies la pensie in anul respectiv. Pentru anul 2015 s-a acordat indicele de corectie de 1,07
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1