Subiect "Buna ziua" Deschis de Daniel la data: 10/11/2015 5:39pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Buna ziua
Scris de: Daniel la data: 10/11/2015 5:39pm
Gen:Masculin
Data nasterii:10.02.1949
Stagiul de cotizare:13,4 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.
Am incercat de curand sa-l scot la pensie pe bunicul meu. DIn pacate nu reusesc sa-i gasesc cartea de munca. A lucrat in jur de 7 ani in industria petroliera in Prahova (Iliesti) din pacate am cautat pe net si nu gasesc nimic despre petrol sau orice firma pe acolo pe net. Nu stiu pe cine si unde sa intreb.
Am reusit sa scot de la primarie vechimea de la CAP si are 13 ani. Cei de la Casa de pensi mi-au spus ca daca reusesc sa-i gasesc livretul militar o sa i se mai adauge in jur de 1 an si 6 luni la vechime si ar mai ramane de platit vreo 3,4 luni.
Imi puteti spune si mie va rog ce ar trebui sa fac in legatura cu cartea de munca de 7 ani? sa renunt la ea pentru ca nu am reusit sa gasesc nimic. Iar bunicul nu isi mai aduce aminte foarte bine si nici nu se poate deplasa.
Si daca stie cineva unde trebuie sa platesc diferenta de 3,4 luni?
Multumesc frumos
Re: Buna ziua
Scris de: la pensie la data: 10/12/2015 3:10am
Pentru perioada lucrata in petrol sfatul nostru este sa va deplasati in comuna din prahova si sa cereti informatii la cetatenii de acolo sau de la primaria din comuna. Trebuie sa aflati intreprinderea care efectua lucrari in acea comuna si sediul acesteia si sa mergeti sa cereti adeverinta de vechime. Daca intreprinderea nu mai exista cautati societatea care a preluat arhiva de personal a intreprinderii desfiintate. Informatii in aceasta privinta puteti afla tot din comuna sau de la Directia Arhivelor Statului filiala Prahova pentruca acestia au dat aviz de preluarea arhivei de personal.
Daca nu reusiti sa gasiti livretul militar mergeti la Comisariatul militar de care apartine domiciliul bunicului si cereti informatii.
Deasemeni daca nu reusiti sa completati stagiul minim de cotizare cu perioada lucrata in petrol si stagiul militar pentru completarea stagiului minim de cotizare puteti incheia cu Casa teritoriala de pensii de care apartine domiciliul bunicului un contract de asigurare sociala pe perioada necesara.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1