Subiect "transformare pensie anticipata partiala in pensie medicala" Deschis de niculescu cornelia la data: 10/12/2015 1:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
transformare pensie anticipata partiala in pensie medicala
Scris de: niculescu cornelia la data: 10/12/2015 1:35am
Gen:f
Data nasterii:10.04.1957
Stagiul de cotizare:38 ani si 3 luni
Alte date:
Intrebare:buna ziua, beneficiez de pensie anticipata partiala din 10 ian 2013 iar in data de 23 sept 2015 am fost operata de neoplasm laringian si sunt purtator de canula traheala. Pot transforma pensia anticipata partiala in pensie medicala ? Mentionez ca am o pensie de 1141 ron
Re: transformare pensie anticipata partiala in pensie medicala
Scris de: la pensie la data: 10/13/2015 2:49am
Situatia dv este complicata deoarece in legea pensiilor nu este prevazuta o trecere de la pensie anticipata partiala la pensie de invaliditate si nici suspendarea acestei pensii prin trecerea la pensia de invaliditate desi logic ar fi trebuit sa existe.
In lege exista posibilitatea suspendarii pensiei anticipate partiale in cazul angajarii in cazul cand capacitatea de munca nu este afectata si ar trebui sa existe si posibilitatea suspendarii pensiei anticipate partiale in cazul pierderii capacitatii de munca si incadrarea in unul din gradele de invaliditate mai ales in cazul gradului I de invaliditate. In acest caz ar trebui sa puteti beneficia si de idemnizatia de insotitor atat pe perioada pensiei de invaliditate cat si pe perioada pensiei pentru limita de varsta care urmeaza acesteia.
In aceste conditii si avand in vedere ca functionarii casei de pensii se conduc dupa litera legii nu dupa spiritul legii credem ca trebuie sa va inarmati cu multa rabdare si sa luptati pentru dreptul dv.
Incepeti cu o vizita la ghiseul casei de pensii (dv sau o persoana imputernicita de dv sa va reprezinte).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1