Subiect "calcul pensie" Deschis de M. CONSTANTIN la data: 10/14/2015 11:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: M. CONSTANTIN la data: 10/14/2015 11:02am
Gen:
Data nasterii:16.04.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Mi-am calculat prin programul Dvs. punctajul de pensie pentru a-l compara cu cel primit cu decizia de pensionare, dar am niste nelamuriri.
In anul 2007 salariul meu a fost 1270 RON ca si salariul mediu brut pe 2007. De ce nu mi se considera punctajul anual egal cu 1? In decizie am 0.93191. Este corect sa fie mai mic de 1?
Punctajul lunar se calculeaza impartind venitul lunar (asa cum apare in raportul primit de la Casa de pensii)la salariul mediu brut lunar sau anual? Am gasit pe site-ul Dvs. un tabel cu salariul mediu din 2001 pana in 2015, acela se ia in calcul?
De ce un calcul manual da un punctaj mai mare decat cel automat (luam ca ex. anul 2008 unde in decizie am 0.96604 iar din calculul meu impartind venitul din fiecare luna a anului 2008 la 1550 asa cum apare in tabel reiese punctajul 1.07864).
Ma gandesc ca pierzand cate putin la fiecare an punctajul final imi este influentat.
Va multumesc!
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 10/15/2015 2:52am
Calculul dv este gresit pentruca folositi pentru calculul punctajelor lunare salariul mediu anual utilizat la fundamentarea bugetului anual de asigurari sociale.
Pentru calculul punctajelor lunare se foloseste salariul mediu brut lunar pe economie comunicat de Institutul National de Statistica. Aceste salarii le gasiti pe site-ul nostru la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-pe-tara.php
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul de pe site si avem urmatoarele observatii
- In perioada septembrie 1983 - ianuarie 1984 sporul de vechime corect este 6%
- Daca doriti sa comparati punctajele anuale de pe buletinul de calcul dat de Casa de pensii cu punctajele anuale de pe site-ul nostru (accesibile prin butonul Datele introduse) veti vedea ca punctajele de pe site inainte de 01 aprilie 2001 sunt mai mari deoarece acestea includ si punctajele suplimentare pentru contributia la pensie supolimentara din acea perioada. Casa de pensii evidentiaza separat acest punctaj.
- Calculul punctajului mediu al pensiei trebuie recalculat de dv impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare care la dv este de 30 ani si 9 luni (30,75 ani)
- Nu ati precizat ce fel de pensie vreti sa va calculati si daca ati mai beneficiat de pensie de invaliditate inainte de ianuarie 2011. Daca ati iesit la pensie prima oara in anul 2015 punctajul mediu iesit din calcul trebuie sa-l corectati inmultindu-l cu indicele de corectie de 1,07 dupa care il inmultiti cu valoarea punctului de pensie care acum este 830,20 lei.
Scris de: M. CONSTANTIN la data: 10/15/2015 8:49am
Gen:
Data nasterii:16.04.1957
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Multumesc pentru indicatiile date, am refacut calculele si am ajuns la un rezultat f. apropiat de cel dat da Casa de pensii, respectiv punctaj total 30.73773 fata de cel dat de site-ul Dvs. 30.74328. Nu inteleg totusi de ce pe site imi apare punctajul pensie 1.02478 daca asa cum mi-ati spus punctajul total se imparte la 30,75 ani.
Va multumesc!
Scris de: la pensie la data: 10/16/2015 2:51am
Functionarea site-ului se bazeaza pe voluntariat iar programul nu poate tine pasul cu frecventele modificari ale legislatiei pensiei.
Explicatia erorii mentionate de dv este aceea ca programul a fost conceput in anul 2008 conform prevederilor legii pensiilor 19/2000 si din aceasta cauza la calculul punctajului mediu al pensiilor pentru femeile nascute dupa 01 aprilie 1955 foloseste stagiul complet de cotizare de 30 ani conform anexei 9 de la normele de aplicare ale legii pensiilor 19/2000 valabila pana in decembrie 2010 si nu conform anexei 5 de la legea pensiilor 263/2010.
Speram ca in curand sa remediem aceasta eroare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1